NATO sola reaģēt, ja kādā dalībvalstī tiks iesūtīti «mazie zaļie cilvēciņi» 2

foto: nato.int
foto: nato.int

Ja Krievija mēģinās iesūtīt savus karavīrus bez pazīšanās zīmēm jeb tā dēvētos mazos zaļos cilvēciņus kādas NATO dalībvalsts teritorijā, ir sagaidāma Ziemeļatlantijas alianses reakcija, intervijā Vācijas laikrakstam "Die Welt" brīdinājis NATO un ASV spēku Eiropā virspavēlnieks amerikāņu ģenerālis Filips Brīdlovs.

"Vissvarīgākais darbs ir sagatavot valsti "mazo zaļo cilvēciņu" problēmai, vai krievu [valodā runājošo] iedzīvotāju organizēšanai, tas notiek vispirms. Tas notiek pašlaik," sacījis Brīdlovs, kura teikto intervijā "Die Welt" izplatījusi NATO.

"Kā mums apmācīt, organizēt, apgādāt ar aprīkojumu [NATO dalīb]valstu policijas spēkus un militāros spēkus, lai tie spētu tikt ar to galā?" teicis ģenerālis.

"Ja mēs redzēsim, ka kaut kas tāds notiek NATO valstī un mēs spēsim identificēt agresorvalsti, tas nozīmē piekto pantu. Līdz ar to ir jābūt militārai atbildei," uzsvēris Brīdlovs. NATO līguma piektais pants noteic, ka uzbrukums vienai alianses dalībvalstij tiek uzskatīts par uzbrukumu visām dalībvalstīm.

Pirms Ukrainas Krimas pussalas aneksijas šā gada sākumā Krimā tika iesūtīti Krievijas karavīri bez pazīšanās zīmēm, kas tika iesaukti par "mazajiem zaļajiem cilvēciņiem".

 


Написать комментарий

zaļie cilvēciņi NATO pasūtīs tālu tālu. ci es zinu zaļie cilvēciņu un zaļie pūķi sāk parādīties pēc izdzertas veselas šņabja pudeles. paprasiet kātram daikterim kurš ārstē no alkoholisma. hahiņi

Es ar šausmām iedomājos, kā no Krievijas puses gāžas uz šejieni "Latgales brīvprātīgie", kuri apbruņoti ar tankiem, raķetēm PTURS un PZRK. Kuru bruņojums maksā 25 Latvijas valsts aizsardzības budžetus. Vienīgā pozitīvā emocija - bet latvieši 11.novembrī taču uzvarēja, atšķirībā no ukraiņiem, savus apalčencus - bermontiešus.

Написать комментарий