Kā saglabāt salātus svaigus ledusskapī

Salāti ir lielisks veids, kā ikdienas diētā iekļaut svaigus augļus un dārzeņus, taču, ja tos gatavojat iepriekš, var būt grūti tos saglabāt svaigus. Ja nevēlaties taisīt salātus tieši pirms ēšanas, pārliecinieties, ka zaļumi tiek uzglabāti ledusskapī, ietīti papīra dvielī, un augļu salāti tiek saglabāti svaigi, izmantojot ūdeni vai citrusaugļu sulu. Nevieni salāti nespēj saglabāties svaigi bezgalīgi ilgi, taču, izmantojot dažus vienkāršus trikus, jūs varēsiet baudīt savus salātus pat veselu nedēļu pēc to pagatavošanas.

  1. Sasmalciniet un nomazgājiet salātus un citus lapu dārzeņus

Lapu salātiem nogrieziet saknes, savukārt ledus salātiem izņemiet serdi. Piepildiet bļodu ar vēsu ūdeni un ļaujiet lapām izmērcēties apmēram desmit minūtes, pēc tam izņemiet tās. Ja ūdens šķiet netīrs, izlejiet to izlietnē un atkārtoti piepildiet bļodu ar ūdeni, līdz ūdens ir tīrs. Noskalojiet lapas un nolieciet tās uz tīra papīra dvieļa.

  1. Izžāvējiet lapas ar salātu gatavotāju

Ievietojiet lapas salātu gatavotāja sietiņa grozā un kārtīgi uzlieciet vāku. Lai noņemtu lieko ūdeni, darbiniet salātu gatavotāju 15-20 sekundes.

  1. Ja jums nav salātu gatavotāja, salātus ietiniet virtuves dvielī

Atveriet dvieli un izklājiet slapjās lapas. Satiniet dvieli ar lapām iekšpusē, maigi to paplikšķiniet un iztiniet, lai izņemtu sausās lapas.

  1. Sasmalciniet pārējās sastāvdaļas un nomazgājiet tās

Daudzus dārzeņus, piemēram, tomātus un gurķus, var skalot zem tekoša ūdens un nosusināt ar tīriem papīra dvieļiem. Dažus citus, piemēram, burkānus, var būt nepieciešams notīrīt ar dārzeņu birstīti vai nomizot ar dārzeņu mizotāju, lai noņemtu netīrumus, kas sakrājušies mizas ārējās spraugās.

  1. Sakārtojiet salātus bļodā

Smagākos dārzeņus, piemēram, burkānus un gurķus, novietojiet bļodas apakšā, bet salātus un citus lapu dārzeņus uzlieciet pa virsu. Maigi samaisiet, bet nelejiet uz salātiem mērci, jo tā padarīs lapas mīkstas.

  1. Mērci pievienojiet tikai pirms pašas salātu ēšanas

Uzglabājiet mērci atsevišķā traukā ledusskapī. Ja mērci pievienosiet pārāk ātri, salātu lapas kļūs mīkstas un mitras.

  1. Bļodu apklājiet ar tīru, sausu papīra dvieli

Novietojiet papīra dvieli līdzeni pāri salātu virspusei vai salokiet papīru, ja bļoda ir maza. Papīra dvielis uzsūks ūdeni un kondensātu, neļaujot salātu lapām samirkt.

  1. Ja salātos ir dārzeņi ar augstu ūdens saturu, novietojiet papīra dvieļus vairākās kārtās

Veiciet papildu pasākumus, ja jūsu salātos ir tādi dārzeņi kā, piemēram, tomāti un gurķi, kuros ir augsta ūdens koncentrācija un kuri var padarīt lapas mitras. Ielieciet daļu salātu bļodā un virsū uzlieciet papīra dvieli. Izklājiet uz papīra vēl salātus un uz tiem uzlieciet vēl vienu papīra dvieli. To varat atkārtot, līdz veidojas divas līdz četras kārtas, taču neaizmirstiet pašā augšā arī uzklāt papīra dvieli.

  • Citi dārzeņi ar augstu ūdens saturu ir selerijas, redīsi, cukīni, kabači, un paprika.

  1. Pārklājiet trauku ar vāku, plastmasas plēvi vai abiem

Uz trauka virsmas uzklājiet ciešu plastmasas plēves kārtu, lai neļautu gaisam iekļūt iekšā un sabojāt lapas. Ja traukam ir vāks, uzlieciet to virs plastmasas plēves, lai nodrošinātu papildu aizsardzību.

  1. Uzglabājiet salātus ledusskapī, lai tie saglabātos svaigi veselu nedēļu

Pārbaudiet salātus ik pēc pāris dienām un viegli apmaisiet lapas. Ja papīra dvielis kļūst mitrs, nomainiet to pret jaunu.

17.01.2022 , 15:25

пресс-релиз


Написать комментарий