'Tesla' elektriskais apvidus auto 'Model X'

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Amerikāņu kompānija "Tesla" prezentējusi elektrisku apvidus automobili "Model X", kas ieguvis uz augšu paceļamas durvis. 

Kā norāda izstrādātāji, no citiem auto ar paceļamām durvīm šis atšķiras ar konstrukciju, kas ļauj tās pacelt uz augšu arī šaurākos apstākļos, piemēram, veikala stāvvietā.

"Tesla Model X" ir septiņvietīgs automobilis, kas būs pieejams trīs modifikācijās – ar aizmugurējo riteņu piedziņu (un vienu elektromotoru), ar pilnpiedziņu (un diviem elektromotoriem) un sportiskajā pilnpiedziņas versijā. Pēdējā no gadījumiem apvidus automobilis līdz 100 km/h spēs paātrināties nepilnās piecās sekundēs.

Tāpat šim elektromobilim izvēlei būs pieejami divi litija jonu akumulatoru komplekti – ar 60 un 85 kWh energoietilpību. Ar mazāko no tiem tas spēs nobraukt aptuveni 330 km distanci bez atkārtotas uzlādes, bet ar lielāko – ap 430 km.

Pagaidām "Tesla Model X" ir vien konceptuāls automobilis, tomēr kompānija jau sākusi pieņemt pasūtinājumus tā sērijveida versijai. Ražošanā šis prototips nonāks praktiski bez izmaiņām. Pie klientiem pirmie izgatavotie eksemplāri nonāks 2014. gadā.


Написать комментарий