Breiviks pārmet prokuroram, ka tas mēģina viņu izsmiet

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Trešajā tiesas dienā 77 cilvēku slepkavībās apsūdzētais norvēģu terorists Anders Bērings Breiviks paziņojis, ka prokurors mēģina viņu izsmiet, vēsta raidsabiedrība BBC.

Trešdien tiesā Breiviks turpinājis apgalvot, ka ir galēji labējā pretislāmistu tīkla "Templiešu ordenis" biedrs, kura eksistenci prokurors uzskata par apsūdzētā iztēles augli.

Breiviks izvairīgi atbildējis uz uzdotajiem jautājumiem. Apsūdzētais mēģināja izvairīties atbildēt uz jautājumu, vai viņš ir kontaktējies ar serbu nacionālisti organizāciju, kā pats agrāk paziņoja. Breiviks apvainoja prokuroru, ka tas mēģina viņu padarīt neliģitīmu un izsmiet, kā arī paziņoja, ka jau ir atklājis "pārāk daudz informācijas".

Jau vēstīts, ka norvēģu labējais ekstrēmists Breiviks pirmdien stājās tiesas priekšā par jūlijā sarīkotajām slepkavībām.

Pērn 22.jūlijā Breiviks sarīkoja divus teroraktus. Ekstrēmists atzīst, ka sarīkoja sprādzienu valdības kvartālā galvaspilsētā Oslo, kurā gāja bojā astoņi un ievainoti vairāki cilvēki, bet vēlāk, pārģērbies par policistu, sarīkoja apšaudi valdošās Darba partijas jaunatnes nometnē Tīrifjordena ezera Utejas salā, kur ekstrēmists nogalināja 69 cilvēkus.


Написать комментарий