No 300 daugavpiliešiem no bezmaksas latviešu valodas kursiem atteicās aptuveni 10 cilvēki

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms 2 mēnešiem, 15.martā, sākās Daugavpils iedzīvotājiem domātie bezmaksas 4 mēnešu latviešu valodas kursi. Atgādināsim, ka šim mērķim dome piešķīra 10 tūkstošus latu, pieņemot lēmumu pēc referenduma par krievu valodu, kurā liels daugavpiliešu skaits nobalsoja par otrās valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes metodiste Ilze Onzule portālam Gorod.lv pastāstīja, ka pašlaik gandrīz visi kursu dalībnieki tos apmeklē, ir atteikušies tikai nedaudzi. No 300 cilvēkiem (15 grupas pa 20 cilvēkiem), kuri ir uzsākuši apmācību, ir atteikušies tikai 10 cilvēki. Iemesli ir dažādi – veselības stāvoklis, aizbraukšana un citi. I.Onzule pastāstīja, ka kursu sākumā cilvēkus nomainīja, bet tagad to nedarīs, jo kursu vidū cilvēki jau nevarēs iegūt attiecīgās zināšanas.

«Atteikušos ir maz, jo visi grib mācīties un ir apmierināti gan ar kursiem, gan ar pedagogiem. Daži par vēlas papildus nodarbības», - paziņoja metodiste.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde seko kursu apmeklētībai, pedagogi pastāvīgi pārbauda, kā dalībnieki ir apguvuši materiālu. Vai kursu beigās notiks kāds gala pārbaudījums, vēl nav izlemts. Zināms, ka tiks noskaidrots, ar kādu mērķi cilvēki apmeklē kursus – lai saņemtu kategoriju, nokārtotu naturalizāciju vai papildus zināšanas ir nepieciešamas darbam.

Kursiem bija pierakstījušies tūkstotis iedzīvotāju, tāpēc pašlaik tiek meklēti finansējuma avoti, lai organizētu kursus arī turpmāk.


Написать комментарий