Daugavpils pašvaldība nolēma, ka vairāk nekā 10 gadus vecas automašīnas īpašnieks var kļūt par maznodrošināto personu 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sakarā ar to, ka šī gada 1.jūnijā stājās spēkā MK noteikumi, kuri nosaka, ka pašvaldībām jāsamazina īpašumu saraksts, kas neļauj atzīt cilvēku par maznodrošināto, Daugavpils domes deputāti apstiprināja Sociālo lietu pārvaldes piedāvātos noteikumus, saskaņā ar kuriem maznodrošinātās personas statusu var piešķirt cilvēkam, kuram, izņemot dzīvokli, māju un zemi, pieder arī pārvietošanās līdzeklis.

Atgādināsim, ka pirms nedēļas Sociālo jautājumu komitejas sēdē deputāti ilgi strīdējās par to, vai cilvēks, kuram pieder 5 gadus veca automašīna, var pretendēt uz maznodrošinātās personas statusu. Rezultātā pēc kaislīgas diskusijas automašīnas vecums tika palielināts līdz 10 gadiem.

Šodien tika apstiprināts lēmuma galīgais variants. Tagad Daugavpils iedzīvotāji var pretendēt uz maznodrošinātās personas statusu, ja viņiem pieder dzīvoklis, māja un zeme (īpašuma kadastra vērtība, izņemot dzīvojamo platību un zemi, nevar pārsniegt 2 tūkstošus latu), kā arī automašīna vai motocikls, kas ir vecāki par 10 gadiem un atrodas pretendenta īpašumā ne vairāk kā 2 gadus. Īpašumu sarakstā, kas ļauj saņemt maznodrošinātās personas statusu, tika iekļauti arī motorollers, mopēds, motorlaiva un parasta laiva.

Daugavpils Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Svetlana Gavrilova atzīmēja, ka vietējā pašvaldība ir pirmā, kas pretendentu uz maznodrošinātās personas statusu īpašuma sarakstā iekļāvusi pārvietošanās līdzekļus.

No balsošanas atturējās Ludmila Smikova, kura vēlāk paskaidroja, ka nepiekrīt tam, ka transporta līdzekļa īpašnieks, kas attiecīgi ir spējīgs to uzturēt, var kļūt par maznodrošināto personu.


Написать комментарий

Lielās. Arī Rīgā par maznodrošināto var kļūt transportlīdzekļa-auto īpašnieks.