Smiltis no 18.Novembra ielas tiek izmantotas Daugavpils kapu paplašināšanā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Uzņēmuma „Labiekārtošana-D” Rituālo pakalpojumu nodaļas vadītājs Mečislavs Truskovskis portālam Gorod.lv pastāstīja, ka divu nedēļu laikā, no 18.Novembra ielas rekonstrukcijas sākuma, smiltis, kas atradās zem asfalta seguma, tika izvestas uz Komunālajiem kapiem, pateicoties kam tie tika paplašināti un tas tika izdarīts bez papildus izdevumiem no pilsētas budžeta.

M.Truskovskis paskaidroja, ka kapu paplašināšanas nepieciešamība radās jau sen, jo vietām kapi tika appludināti, bet minēto darbu veikšana prasīja diezgan lielus naudas līdzekļus. Pilsētas galvenās ielas remontdarbu uzsākšana ļāva bezmaksas izmantot tīras smiltis, kurus izmantoja, lai nedaudz paceltu kapu zemās vietas un paplašinātu apbedījumu teritoriju.

Pašlaik Komunālie kapi tika paplašināti vairāk nekā par tūkstoti m2, tas ir, pietiks vietas pusotram simtam apbedījumu. M.Truskovskis atzīmēja, ka ar ielas rekonstrukcijas darbu veicējiem ir panākta vienošanās, ka arī nākamgad smiltis no pārējiem ielas posmiem tiks izmantotas pilsētas vajadzībām. Tiek plānots paplašināt arī citus pilsētas kapus, kā arī izveidot dambi, kas pasargātu Grīvas kapus no appludināšanas.

Pašlaik tiek izstrādāta minētā dambja izveides tehniskā dokumentācija, un tiek risināts jautājums par to, kur varētu glabāt smiltis līdz darbu sākumam. Tiek plānots, ka dambja izveidošanas darbi sāksies nākamgad.



Написать комментарий