Daugavpils bērnu apmaiņas programmas sarakstā pagaidām nav

foto carolinafamilyalliance.com
foto carolinafamilyalliance.com

Saeimas deputāta Andreja Judina savulaik piedāvātais projekts par bērnu apmaiņas programmu, kuras ietvaros latviešu un cittautu ģimenes apmainītos ar bērniem, beidzot tiek realizēts.

Saskaņā ar projekta ideju, latviešu ģimenes uz laiku pieņems krievvalodīgus jaunos cilvēkus – 5.-9.klašu skolēnus, lai iepazīstinātu viņus ar savām tradīcijām un dzīvesveidu. Vismaz vienam ģimenes loceklim labi jāpārvalda otrā (krievu vai latviešu) valoda. Kā arī ģimenei jānodrošina bērnam labi sadzīves apstākļi un iespēju apmeklēt vismaz divus kultūras, sporta vai izklaides pasākumus.

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF), pamatojoties uz konkursa rezultātiem, kurš ilgu laiku tika pagarināts pretendentu trūkuma dēļ, beidzot ir noslēdzis līgumus ar organizācijām, kas realizēs minēto projektu. Programmas realizācijai SIF tika piešķirta dotācija no valsts budžeta 20 000 latu apmērā.

Sabiedrības integrācijas fonda pārstāve Aija Bauere pastāstīja, ka tika noslēgts līgums ar iniciatīvas grupu „Iespējamā misijа”, kura ir gatava sākt projekta realizāciju. Par grupas partneriem kļūs ne mazāk par 20 Ikšķiles vidusskolas un Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas skolēniem. Pēc SIF pārstāves vārdiem, visi pasākumi tiks rīkoti ārpus skolas – brīvlaiku laikā, brīvdienās un svētku dienās.

Apmaiņas programmas sarakstā daugavpiliešu pagaidām nav, paziņoja Daugavpils Vispārējās un profesionālās pārvaldes vadītāja Marina Isupova. Iespējams, ka mācību gada sākumā kļūs zināms precīzs apmaiņas programmas dalībnieku skaits, jo šobrīd ir atvaļinājumu laiks un daudzi darbinieki nestrādā.


Написать комментарий