Gulbenē saņem sertifikātus bezmaksas dotorapmācības kursos

foto gulbene.lv
foto gulbene.lv

15. augustā Gulbenes Bērzu sākumskolā tika sumināti tie 23 seniori, kuri, piedaloties Lattelecom projektā „Pieslēdzies, Latvija!”, trīs dienu laikā guva iemaņas darbā ar datoru. Minētais projekts paredz bezmaksas datorapmācības cilvēkiem vecumā pēc 50 gadiem, sniedzot teorētiskas un praktiskas zināšanas darbam ar datoru, informē Gulbenes pašvaldība.

Šajā dienā seniorus uzrunāja un sertifikātus, kas apliecina gūtās iemaņas, pasniedza Lattelecom pārstāves Santa Liepiņa un Inga Cīrule, Gulbenes novada domes priekšsēdētāja Sandra Daudziņa un Gulbenes Bērzu sākumskolas skolotāja Dace Kļava.

Gulbenes Bērzu sākumskolas direktore Vija Čakare savā uzrunā atzina, ka augusta vidus ir netipisks laiks izlaidumiem, tomēr priecājas, ka seniori ir iesildījuši skolu 1. septembrim.

Projekts „Pieslēdzies, Latvija” norisināsies visā Latvijā līdz pat šī gada novembrim. Ir jāuzteic Gulbenes novada skolas un pedagogi, kuri nesavtīgi iesaistās šajā projektā, un ļauj ne tikai Gulbenes, bet arī citu novadu senioriem gūt jaunas zināšanas.

Skolotāja D. Kļava jau apmācījusi 49 seniorus, kuriem izlaidumā pievienojās vēl 23. Turklāt pateicoties Stāmerienas pamatskolas direktorei Inesei Sockai, datorzinībās apmācīti Stāmerienas seniori. Arī Lizumā aktīvi notiek datorkursi, Lizuma vidusskolā skolotāja Solveiga Vilka apmācījusi 21 senioru. Savukārt Krišjāņa Valdemāra pamatskolā pie jaunām zināšanām tikuši 7 seniori, bet septembrī plānots apmācīt vēl divas grupas.

Datorapmācības notiek nelielās grupās – līdz 14 cilvēkiem katrā. To ilgums ir trīs dienas, apmācībām veltot četras mācību stundas (45 minūtes katra) ik dienu. Seniori varēs apgūt pirmās iemaņas darbā ar datoru un internetu – sākot no datora ieslēgšanas līdz pat informācijas meklēšanai internetā, e-pasta lietošanai un komunikācijai internetā ar Skype, u.c.

Katrs dalībnieks saņems mācību grāmatu, kurā apkopots gan mācību materiāls, gan virkne vērtīgu ieteikumu un norāžu, kur meklēt palīdzību, kad paša spēkiem nevar tikt galā.

Ikviens interesents vecumā pēc 50 gadiem var pieteikties apmācībām līdz pat oktobrim, zvanot uz „Pieslēdzies, Latvija!” bezmaksas tālruni 80000822, interesējoties savas pilsētas pensionāru biedrībās, kā arī atsaucoties uz pašu skolotāju publicēto kontaktinformāciju.


Написать комментарий