G grupa: Mesi 80. vārti šogad, “Barcelona” uzvar grupā

foto barcelonavsacmilanlive.com
foto barcelonavsacmilanlive.com

Vakar UEFA Čempionu līgas G grupā plkst. 19:00 Maskavā, Lužņiku stadionā, "Spartak" tikās ar "Barcelona". Viesi jau pirmajā puslaikā guva trīs bezatbildes vārtus, no kuriem divus - komandas līderis Lionels Mesi, sasniedzot 80 gūto vārtu robežu kalendārajā gadā. Otrajā puslaikā situācija laukumā radikāli nemainījās un "Barcelona" guva pārliecinošu uzvaru ar 3:0, iekļūstot Čempionu līgas astotdaļfinālā. Otrajā spēlē "Benfica" ar 2:1 pārspēja "Celtic", līdz ar to grupas otrās vietas ieguvējs tiks noskaidrots spēļu pēdējā kārtā.

Spartak - Barcelona

Abas komandas uzsāka spēli iespējami spēcīgākajos sastāvos, vienīgi "Barcelona" sastāvā centra aizsarga pozīcijā kopā ar Herardu Pikē spēli uzsāka Havjers Maskerāno, nevis Karless Pujols. Jau no pirmajām spēles minūtēm viesi ieguva teritoriālo pārsvaru, bet "Spartak" atbildēja ar pretuzbrukumiem. Pirmo reālo vārtu gūšanas iespēju 12. minūtē izveidoja "Barcelona", bet Pedro sitienu no soda laukuma atvairīja Andrejs Dikaņs. "Spartak" atbildēja ar viltīgi izspēlētu stūra sitienu, bet Kirils Kombarovs no izdevīgas pozīcijas sita pāri vārtiem. Jau nākamajā uzbrukumā viesi atklāja rezultātu. 16. minūtē Dani Alvess izmantoja haosu mājinieku aizsardzībā un ar spēcīgu sitienu raidīja bumbu tālajā vārtu stūrī (0:1).

Puslaika turpinājumā spēles raksturs nemainījās un abas komandas iegūstot bumbu centās ātri to nogādāt uzbrukumā. 23. minūtē vēl viena lieliska iespēja gūt vārtus bija mājiniekiem, bet Mareka Suhija sitiens atkal lidoja pāri vārtiem. Un arī šoreiz "Barcelona" atbildēja ar rezultatīvu uzbrukumu. Andresa Injestas sitienu Dikaņs atvairīja, bet pirmais pie bumbas bija Mesi, raidot to pašā vārtu stūrī (0:2). 35. minūtē mājinieki atkal izveidoja bīstamu uzbrukumu, bet Emanuels Emenike turpināja partneru iesākto un netrāpīja vārtos. Viesi arī atbildēja tradicionāli. Pedro ar piespēli izvirzīja vienu pret vārtsargu Mesi un argentīnietis visu izdarīja nevainojami (0:3).

Otrā puslaika ievadā "Spartak" spēlētāji izveidoja vairākus potenciāli bīstamus uzbrukumus, tomēr ar sitieniem pa vārtiem tos pabeigt neizdevās. Toties "Barcelona" pēc 10 minūšu pauzes atbildēja ar diviem teicami izspēlētiem uzbrukumiem, bet Seska Fabregasa un Pedro sitienus atvairīja Dikaņs. Kopumā otrā puslaika lielāko daļu "Barcelona" spēlētāji aizvadīja mierīgi, īpaši necenšoties lieliem spēkiem doties uzbrukumos. Bet "Spartak" spēlētāju centieni gūt kaut vienus vārtus nebija sekmīgi, jo uzbrukumu noslēgumu fāzē trūka precizitāte. "Barcelona" droši noturēja pirmajā puslaikā iegūto pārsvaru un līdz ar šo uzvaru nodrošināja iekļūšanu Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs.

Benfica - Celtic

Mājinieki spēli sāka aktīvāk un jau 7. minūtē atklāja rezultātu. "Celtic" spēlētāji kļūdījās aizsardzības kreisajā malā, kā rezultātā bumba tika pārtverta un sekoja piespēle soda laukumā. Cīņā ar aizsargiem no "Benfica" uzbrucēja Oskara Kardoso bumba atleca pie Ola Džonsa, kurš to trieca apakšējā vārtu stūrī (1:0). Portugāļi turpināja uzbrukt, un lai gan otros vārtus gūt neizdevās, šķita ka pārliecinoši kontrolē notikumus laukumā. Tomēr "Celtic" savu izdevību sagaidīja stūra sitiena izspēles laikā. 32. minūtē Čārlijs Malgrjū izpildīja piespēli vārtsarga laukumā, kur aizsargi aizmirsa Georgiosu Samarasu un uzbrucējs netraucēti ar galvu bumbu raidīja vārtos (1:1). "Benfica" spēlētāji puslaika beigas atkal pavadīja uzbrukumos, bet ne Kardoso, ne Džonsam savas izdevības realizēt neizdevās.

Otro puslaiku "Benfica" atsāka ar vairākiem uzbrukumiem, pirmajās desmit minūtēs iespējas gūt vārtus neizmantoja Luizau, Lima un Ezekjels Garajs. Mājiniekiem bija nepieciešama tikai uzvara lai saglabātu cerības iekļūt Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs. Un nepārtrauktie uzbrukumi vainagojās ar vārtu guvumu 71. minūtē. Pēc centrējuma soda laukumā Luizao ar galvu bumbu piespēlēja otram centra aizsargam Garajam, kurš to trieca vārtu tīklā (2:1). Vēl pēc neilga brīža Eduardo Salvio izpildīja tālsitienu, bet bumba trāpīja pa vārtu pārliktni. "Celtic" tā arī neizdevās spēles beigās nopietni apdraudēt pretinieku vārtus lai izlīdzinātu rezultātu un "Benfica" izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru ar 2:1.

21.11.2012 , 09:15

sportacentrs.com


Темы: , , , , ,
Написать комментарий