Rēzekne atzīmēja valsts dzimšanas dienu

foto A.Tolopilo
foto A.Tolopilo

18. novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienā Rēzeknē notika vairāki svētku pasākumi, kuros piedalījās gan mazi, gan lieli rēzeknieši, kā arī pilsētas domes vadība, informē Rēzeknes pašvaldība.

Svētku diena pilsētā sākās Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē, kur notika svētku dievkalpojums. Pēc tam aktīvākie un sportiskākie rēzeknieši devās pie pieminekļa „Vienoti Latvijai”, lai piedalītos skrējienā „Ieelpo Rēzekni 2012”. Vairāk nekā 25 komandas piedalījās tautas skrējienā, iepriecinot skatītājus ar amizantiem tērpiem un oriģinālām idejām. Apbalvošanas ceremonijā Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs apsveica labākos sportistus, kas skrēja uz laiku, kā arī komandas, kas uzvarēja nominācijās (oriģinālākā, radošākā, ritmiskākā, saliedētākā, skanīgākā un patriotiskākā komanda), pasniedzot vērtīgas balvas. Gaisā valdīja svētku atmosfēra – pilsētas jaunatne priecēja visus pilsētas iedzīvotājus ar saviem priekšnesumiem, sniedzot možuma un enerģijas lādiņu.

Svētku pasākumi turpinājās Festivāla parkā, kur notika svinīga gājēju ielas un transporta tilta pār Rēzeknes upi atklāšana. Aleksandrs Bartaševičs sveica visus rēzekniešus svētkos, savā runā atzīmējot, ka, pateicoties jaunajai gājēju ielai, rēzekniešiem būs jauna vieta patīkamām pastaigām. Aglonas diacēzes bīskaps Jānis Bulis un Rēzeknes apriņķa prāvests virspriesteris Viktors Teplovs iesvētīja jauno tiltu, pēc tam pa tiltu svinīgi nosoļoja pūšamo instrumentu orķestra „Rēzekne” mūziķi, kuriem jaunā koncertzāle drīz vien kļūs par mājvietu. Pēc tam visi klātesošie un skolēni, turot rokās lāpas un sveces, devās svinīgā gājienā līdz piemineklim „Vienoti Latvijai”.

Svinīgajā saietā lāpu un svecīšu gaismu lokā pie Rēzeknes un Latgales simbola – pieminekļa „Vienoti Latvijai” – tika nolikti ziedi. Pēc Domes priekšsēdētāja svinīgās uzrunas visi klātesošie vienojās kopīgā lūgšanā – himnā „Dievs, svētī Latviju”. Pie pieminekļa sapulcējušies rēzeknieši varēja vērot arī biedrības „Kroma kolna bruoliste” seno latgaļu cīņu paraugdemonstrējumus.

Valsts svētku diena Rēzeknē noslēdzās ar svinīgu pasākumu Kultūras namā, kur Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs un pilsētas iedzīvotāji sveica Rēzeknes Goda pilsoni Olgu Afanasjevu, kas plašāk ir zināma kā almanaha „Rēzekne” veidotāja Olga Orsa. Atzinības rakstu šogad saņēma Leontīna Akula (Leontīne Apšeniece). Svētku koncertu rēzekniešiem sniedza Ilona Bagele, Nauris Indzeris, Ilze Ozoliņa, Inga Sunepa un Svetlana Okuņa. Izskanēja gan latviešu komponistu skaņdarbi, gan pasaules šedevri.


Написать комментарий