Vairāk nekā puse Gorod.lv aptaujāto lasītāju ir pret jebkāda veida reklāmu skolās

foto 4x4klubs.lv
foto 4x4klubs.lv

Portāla Gorod.lv rīkotā aptauja liecina, ka 57% lasītāju uzskata jebkāda veida reklāmu skolā par nepieļaujamu.

Aptauja ar mērķi noskaidrot mūsu lasītāju viedokli par reklāmas ievietošanu skolās tika veikta pēc raksta publicēšanas, kurā tika stāstīts, ka Daugavpils 3.vidusskolas foajē viena no mūsu lasītājam bija pamanījusi košu plakātu ar sulas reklāmu.

Plakātā attēlotais dzeltenais cilvēciņš aicināja iegādāties sulu un piedalīties balvu izlozē internetā. Vidusskolas direktore paziņoja, ka tā esot nevis reklāma, bet informācijas plakāts, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes bērnu tiesību aizsardzības speciāliste arī uzskatīja, ka reklāma neesot pretlikumīga.

15% respondentu uzskata, ka skolās var reklamēt sulas un jogurtus, kā arī aicināt piedalīties izlozēs. 9% aptaujāto ir par sulu un jogurtu reklāmu, bet ir pret izlozēm. 12% respondentu atbalsta reklāmu kā tādu skolās. Savukārt 6% paziņoja, ka viņus minētais jautājums neuztrauc.

Portāls nolēmis noskaidrot ievietotās informācijas likumīgumu un nosūtījis pieprasījumus uz Izglītības un zinātnes ministriju, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju un firmu, kas ievietoja reklāmu skolā. Pēc atbilžu saņemšanas mēs informēsim mūsu lasītājus par to saturu.


Написать комментарий