Daugavpils novada jaunieši piedalījās konferencē „Jaunatnes darba realitāte un perspektīva Latvijā”

foto youngmerton.co.uk
foto youngmerton.co.uk

Biedrības „Jaunatnes līderu koalīcija” informācijas koordinatore Linda Kalniņa portālam Gorod.lv paziņoja, ka šī gada 1.decembrī Rīgā notika projekta „Interešu aizstāvība jaunatnes politikas jomā Latvijas reģionos” noslēguma konference „Jaunatnes darba realitāte un perspektīva Latvijā”. Konferencē piedalījās Daugavpils novada jaunieši – jaunatnes lietu speciāliste Olesja Ņikitina, Vaboles pagasta jaunatnes lietu koordinatore Anta Jukša un Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes pārstāve Evelīna Balode.

Konferencē piedalījās 128 jauniešu un jauniešu organizāciju pārstāvji, speciālisti darbā ar jaunatni, pedagogi, pašvaldību ierēdņi un uzņēmēji no visas Latvijas. Konferences mērķis bija apspriest jautājumus par jauniešu interešu ievērošanu pašvaldībās, finansējuma piesaistīšanu jauniešu iniciatīvu realizēšanai, jauniešu nodarbinātību, kā arī iepazīstināt konferences dalībniekus ar projekta „Interešu aizstāvība jaunatnes politikas jomā Latvijas reģionos” rezultātiem.

Konferences ietvaros par panākumiem darbā ar jauniešiem, nevalstisko organizāciju lomu jauniešu interešu aizstāvībā, darbam ar jauniešiem nepieciešamajiem resursiem, jauniešu atbalsta instrumentiem, attīstot sadarbību ar pašvaldībām, pašvaldību atbalstu jauniešu iniciatīvu realizēšanā pastāstīja Daugavpils, Vecumnieku, Amatas, Jūrmalas novadu pārstāvji. Piemēram, Vaboles pagasta pārstāve informēja, ka tika dibināta nevalstiskā organizācija „Ļepetnīks” jeb „Taurenis”. Šis stāsts un vairāki citi tika iekļauti jauniešu interešu aizstāvības e-grāmatā, kas būs pieejama ikvienam interesentam.

Konferences laikā notika arī diskusija par brīvprātīgo darbu. Savukārt, atzīmējot Eiropas aktīvas novecošanas un paaudžu solidaritātes gadu, konferences dalībnieki uz pasākumu ieradās ar konfektēm, kuras (ap 25 kg) kopā ar sveicieniem no visas Latvijas Ziemassvētku laikā tiks nogādātas Tukuma invalīdu dienas centram „Saime”, kura paspārnē darbojas Tukuma pilsētas bērnu invalīdu dienas centrs „Saimīte”.

05.12.2012 , 16:35

Anna Andrejeva , GOROD


Написать комментарий