Projekta ietvaros Daugavpils Centra vidusskolas septītklasnieki iepazinās ar žurnālista profesiju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Nav noslēpums, ka nākamās profesijas izvēle ir viens no svarīgākajiem lēmumiem jaunieša dzīvē. Kāds jau pirmajā klasē izlemj, ka kļūs par baņķieri vai ārstu un nemaz nešaubās par savu izvēli. Tomēr daudzi līdz skolas beigšanai nezina, kādu profesiju izvēlēties, kā vēlāk nenožēlot par savu izvēli.

Daugavpils Centra vidusskolas bibliotekāre Rita Vasiļonoka sadarbībā ar jauniešu organizāciju „D Juno” īsteno projektu, kas ir veltīts karjerai un profesijas izvēlei. Projekta gaitā tiek plānots reizi mēnesī klases stundas laikā iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju pārstāvjiem.

Ceturtdien, 13.decembrī, skolas bibliotēkas lasītavā notika pirmā tikšanās projekta ietvaros – septītklasniekus apciemoja ziņu portāla Gorod.lv pārstāvji. Skolēni bija ļoti aktīvi, uzdeva jautājumus, daudzus interesēja, kā top ziņas, kur tiek ņemta informācija, žurnālista profesijas specifika, kur var apgūt šo profesiju, cik daudz portāls pelna un cik ilgi darbojas.

Gorod.lv mediju direktore un žurnāliste Jeļena Kuranova godīgi atbildēja uz visiem jautājumiem, stāstot par portāla darbu un žurnālista profesijas specifiku, minēja, ka žurnālists lasītāju priekšā ir atbildīgs par saviem vārdiem, ka cilvēku informēšana ir nepieciešama, par to, kā informācija jāpasniedz.

Tikšanās beigās skolēni izdomāja projektam nosaukumu – tika piedāvāti dažādi varianti, tomēr lielākā daļa izvēlējās „Profesionālo lēcienu”.

Tikšanās beigās tās dalībnieki kopīgi nofotografējās.



Написать комментарий