No nākāmā gada tiks pārtraukta eksperementālo vilcienu maršrūtu kustība 1

foto talsi24.lv
foto talsi24.lv

No nākamā gada 1.janvāra AS „Pasažieru vilciens” pārtrauks divu šogad ieviesto eksperimentālo vilciena maršrutu apkalpošanu Siguldas un Gulbenes virzienos, ziņots Madonas novada pašvaldības mājas lapā. Abi vilcieni tika ieviesti šā gada jūlijā ar mērķi izpētīt pasažieru plūsmu šajos maršrutos.

Pusgada laikā apkalpoto pasažieru skaits parāda, ka ieviestie maršruti sevi nav attaisnojuši.

Līdz ar to 2013.gadā vairs netiks nodrošināta pasažieru pārvadāšana maršrutā Madona-Gulbene-Madona nedēļas nogalēs. Vilciens Rīga-Madona kursē katru dienu no Rīgas plkst.19.07, bet no Madonas uz Rīgu tas atiet ik rītu plkst.5.03. Kopš šā gada 13.jūlija vilciena maršruts piektdienās un svētdienās tika pagarināts līdz Gulbenei. Attiecīgi sestdienu un pirmdienu rītos tas kursēja maršrutā Gulbene, bet pārējās dienās maršrutā Madona-Rīga. Pārvadājumu dati liecina, ka maršrutā no Madonas līdz Gulbenei vilcienu izmanto vidēji 10 pasažieri. Šādu pasažieru skaitu konkrētajā maršrutā ir iespējams pārvadāt ar autobusu, turklāt satiksmes autobusu kustība no Gulbenes uz Madonu un Rīgu ir regulāra un pietiekama.

Tāpat no nākamā gada sākuma tiek atcelts vilciens Sigulda-Rīga, kurš darba dienās kursēja no Siguldas plkst.6.49. Konkrētais vilciens tika ieviests šā gada 11.jūlijā ar mērķi piesaistīt papildus pasažierus konkrētajā maršrutā. Eksperimenta laikā tika konstatēts, ka vilcienu izmantoja pasažieri, kas iepriekš brauca ar Valmieras (atiet no Siguldas plkst.6.15.) un Valgas (atiet no Siguldas plkst.7.20) vilcieniem, bet būtisks pasažieru skaita pieaugums nav noticis. Līdz ar to eksperiments tiek pārtraukts.

Tāpat kā līdz šim maršrutā Rīga-Gulbene plānots nodrošināt vismaz 7 vilcienus gadā, datumus iepriekš saskaņojot ar atbildīgajām institūcijām. Savukārt Siguldas virzienā pasažieri arī turpmāk varēs izmantot Valmieras un Valgas vilcienus, ziņo AS „Pasažieru vilciens” sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Priedniece.


Написать комментарий

Vai tiešām rakstus gatavo cilvēki, kuri elementāri neprot latviešu valodu, un tad nu drukā te "eksperementus"