The Banker atzīst Vilku par labāko finanšu ministru Eiropā

foto: bb.lv
foto: bb.lv

Biznesa un finanšu izdevums The BankerLatvijas finanšu ministru Andri Vilku nosaucis par 2012. gada labāko finanšu ministru Eiropas reģionā, atzinīgi novērtējot paveikto darbu Latvijas finansiālās situācijas stabilizēšanā un izaugsmes veicināšanā.

Finanšu izdevumā norādīts, ka Latvija bija viena no ekonomiskās krīzes vissmagāk skartajām valstīm, tāpēc jo īpaši uzteicams paveiktais darbs izaugsmes veicināšanā.


Žurnāls norāda - lai gan ceļš uz šo sasniegumu nebija vienkāršs, sasniegtais rezultāts acīmredzami ir atjaunojis pārliecību par saviem spēkiem un arī devis iespējas sekmīgi emitēt obligācijas starptautiskajos finanšu tirgos.

The Banker, kuru izdod Financial Times, katru gada izvirza pretendentus balvu saņemšanai dažādās kategorijās vairākās valstīs. Apbalvojumi tiek piešķirti, ņemot vērā aptauju, bet gala lēmumu par uzvarētāju pieņem izdevniecības izvirzīta žūrija.

«Saņemt atzinību kā gada labākajam finanšu ministram Eiropas reģionā ir liels pagodinājums, jo šis apbalvojums atspoguļo ne tikai Finanšu ministrijas, bet arī citu ministriju un valdības kopējo darbu krīzes pārvarēšanā. Mums visiem bija izvirzīts kopīgs mērķis, kas jāsasniedz. Vienotie centieni, pārdomāta un mērķtiecīga rīcība, kā arī ticība saviem spēkiem sekmēja grūtību pārvarēšanu, vienlaikus veicinot arī ekonomikas izaugsmi. Šogad mums priekšā ir jauni izaicinājumi, tostarp arī pievienošanās eirozonai, līdz ar to kopējais darbs būs vēl nozīmīgāks,» reaģējot uz piešķirto apbalvojumu, saka finanšu ministrs Andris Vilks.

Tikmēr pasaules ekonomistu vidū nevalda vienprātība par Latvijas panākumiem krīzes risināšanā. Vairāki, tostarp arī Nobela prēmijas ekonomikā saņēmējs Pols Krugmans, uzskata, ka lata devalvācija būtu bijusi pareizāka rīcība, jo, neskatoties uz Latvijas spēju atgriezties finanšu tirgos, situācija valsts iekšienē nemaz nav tik spīdoša - joprojām valda liels bezdarbs un ievērojama daļa valsts iedzīvotāju daļa saskaras ar nabadzības riskiem.


Написать комментарий