“Jaguar” uzsācis kompakta modeļa izstrādi

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "Jaguar" plāno sērijveida ražošanā ieviest kompaktu modeli, kas kļūs par "X-Type" (attēlā) ideoloģisko pēcteci.

Pašlaik autoražotājs ir tikai sācis darbu pie šī projekta, tāpēc vadība izskata dažādus iespējamos virsbūves tipus, tomēr pagaidām neviens no dizaineru piedāvātajiem variantiem nav akceptēts, vēsta aģentūra "Automotive News" ar atsauci uz "Jaguar" globālo zīmola pārvaldnieku Adrianu Holmaru.

"Es pagaidām nevaru pateikt, vai tas būs sedans vai automobilis ar jebkādu citu virsbūves tipu. Varbūt par radīsim vairāk nekā vienu kompakto modeli. Vienīgais, ko šobrīd varu skaidri atklāt, ka kompakta automobiļa ieviešana ir mūsu galvenā prioritāte," intervijā aģentūrai paziņojis Holmarks.

Baumas par iespējamu "Jaguar" kompakto apvidus automobili ražotājs pagaidām oficiāli nav apstiprinājis, tomēr "Jaguar" māsas kompānijas "Land Rover" vadība norāda, ka nepretotos tādai iespējai.

"Gadījumā, ja "Jaguar" nolems izgatavot apvidus automobili, tas tiks izstrādāts uz kādas no "Land Rover" platformām," skaidri atklāj Holmarks.

Atgādinām, ka "Jaguar X-Type" tika ražots periodā no 2001. līdz 2009. gadam ar sedana un universāļa virsbūves tipu. Astoņu gadu laikā šis modelis tika pārdots 350 tūkstoš eksemplāros. Automobiļa ražošanu pārtrauca krītošā pieprasījuma dēļ.


Написать комментарий