Malaizijā noindēti reti sastopami ziloņi

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Desmit apdraudētās pigmeju ziloņu sugas īpatņi atrasti miruši rezervātā Malaizijas salā Borneo. Amatpersonas norāda, ka ziloņi varētu būt saindēti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Dzīvnieki, kuri cietuši no iekšējās asiņošanas, atrasti miruši trīs nedēļu ilgā laika posmā. Vienā no gadījumiem pie mirušās mātes ķermeņa bijis trīs mēnešus vecs zilonēns, kurš centies viņu atmodināt.


„Tas bija tiešām ļoti skumjš skats redzēt šos mirušos ziloņus, sevišķi vienu mātīti, kurai bija ļoti jauns, aptuveni trīs mēnešus vecs teļš. Mazulis centās pamodināt mirušo māti,” stāsta parka galvenais vetārsts Sens Natans.

Domājams, ka visi mirušie ziloņi, vecumā no četriem līdz 20 gadiem, bijuši vienas ģimeņu grupas locekļi  un viņu nāves ir saistītas, uzskata Sabahas štata mežu rezervāta amatpersonas. Speciālisti stāsta, ka ziloņu, kuriem nav konstatētas šautas brūces, iekšējo orgānu apskate liek domāt, ka dzīvnieki ir saindēti. To, vai saindēšana bijusi tīša, palīdzēšot noteikt analīzes.

„Ja patiešām šie nabaga ziloņi ir ļaunprātīgi saindēti, es personīgi pārliecināšos, ka vainīgie tiks saukti pie atbildības un samaksās par noziegumu,” paziņoja provinces vides ministrs Masidi Mandžuns.

Pasaules Dabas fonds lēš, ka pavisam savvaļā ir līdz 1 500 Borneo pigmeju ziloņu. Tie ir pasaulē mazākie ziloņi ar garām astēm un taisniem ilkņiem. Tos apdraud mežu izciršana, medības un pieaugošie kontakti ar cilvēkiem, skaidro BBC.


Написать комментарий