13.februārī skolēni kļūs par 30 Daugavpils uzņēmumu un iestāžu darbinieku „ēnām”

foto: ventasbalss.lv
foto: ventasbalss.lv

Kā zināms, ikgada tradicionālā akcija „Ēnu diena” šogad Latvijā notiks 13.februārī. Līdz 23.janvārim Daugavpils uzņēmumi, organizācijas un firmas varēja pieteikt savas vakances mājas lapā www.enudiena.lv, savukārt „ēnas” varēja pieteikt savas kandidatūras līdz 3.februārim.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes karjeras konsultante Santa Čeirāne portālu Gorod.lv informēja, ka šogad akcijā piedalās 30 Daugavpils uzņēmumi un iestādes.

Precīzs akcijā iesaistīto pilsētas skolēnu skaits pagaidām nav zināms: skolēni paši reģistrē sevi kopējā sistēmā un var izvēlēties cilvēku, par kura „ēnu” vēlētos kļūt un kurš var atrasties jebkurā Latvijas pilsētā.

Šajā akcijā piedalās ne tikai Daugavpils filiāles un pašvaldības un valsts iestādes, bet arī vairākas privātfirmas. S.Čeirāne pozitīvi novērtēja šo uzņēmumu aktivitāti, atzīmējot, ka pasākums ieinteresējis ne tikai bērnus, bet arī uzņēmumus.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar tradīciju arī šogad „ēnas” pievienosies Daugavpils pilsētas domes darbiniekiem, kura reģistrējusi 20 vakances. Lielu interesi skolēni izrāda par pašvaldības policijas vakancēm, policijas darbinieku gaitām vēlētos sekot vairāk nekā 40 skolēni. Kā arī zināms, ka Daugavpils iestāžu un firmu darbs ieinteresējis arī skolēnus no citām pilsētām un novadiem.

Atgādināsim, ka „Ēnu diena” ir visā pasaulē populārs pasākums skolēniem, kas ir veltīts karjeras jautājumiem. Skolēniem rodas iespēja iepazīties ar pašvaldību, uzņēmumu un citu organizāciju darbinieku darbu, pavadot ar viņiem pilnu darba dienu un iepazīstot viņu pienākumu spektru un darba specifiku.

Šogad pasākumā piedalīsies 494 Latvijas iestādes, kuras reģistrējušas 4 243 vakances. 
 


Написать комментарий