Šobrīd Daugavpilī neplāno atteikties no automašīnu riteņu bloķētājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šobrīd Daugavpilī netiek plānots apspriest ieceri atteikties no automašīnu riteņu bloķētājiem, kuri tiek uzlikti automašīnām, kuru īpašnieki nav apmaksājuši maksas stāvlaukuma pakalpojumu, portālam Gorod.lv paziņoja pašvaldības firmas „Parkings D” vadītājs Jevgeņijs Duškevičs.

Latvijas plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka piektdien stājas spēkā noteikumi, saskaņā ar kuriem Rīgā esošajos stāvlaukumos netiks izmantoti riteņu bloķētāji, sodi par neapmaksātu stāvvietas izmantošanu tiks iekasēti, pamatojoties uz izrakstītajām kvītīm. Savukārt Daugavpilī pagaidām tiek plānots praktizēt esošo sistēmu cīņā ar maksas stāvlaukumu pakalpojumu lietotājiem, kuri tos neapmaksā.

J.Dukševičs paziņoja, ka pagaidām nav skaidrības, kādā veidā darbosies jaunā prakse Rīgā, tomēr, ja tā pierādīs savu lietderību un ērtību, minēto jautājumu, iespējams, apspriedīs arī mūsu pilsētā. Tikmēr Daugavpilī turpinās izmantot riteņu bloķētājus, kuri no 1999.gada palīdz disciplinēt autovadītājus. 

Tiek plānots, ka soda nauda Rīgā tiks aprēķināta saskaņā ar saistošajos noteikumos noteikto stundas tarifa likmi, aprēķinot to septiņkāršā stundas tarifa apmērā par katru kalendāro dienu, kas ir maksas autostāvvietas darba diena (Vecrīgā soda nauda būs 33 lati, A zonā – 13,40 lati, B zonā – 10,60 lati, C zonā – 5,40 lati). Daugavpilī spēkā ir desmitkāršais stundas tarifs, t.i., 4 vai 5 lati stundā, atkarībā no zonas, kurā atrodas stāvlaukums.

Bloķētāju neizmantošana ir solis uz priekšu, tomēr pagaidām nekas labāks netika izgudrots, atzīmēja J.Duškevičs.


Написать комментарий