M.Rotko mākslas centrā apsprieda cietokšņa redzējumu pēc 20 gadiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 7.februārī, M.Rotko mākslas centrā notiek diskusija, kurā tiek apspriestas Daugavpils cietokšņa attīstības perspektīvas.

Diskusijas rīkotājs ir AS Valsts nekustamie īpašumi (VNI) sadarbībā ar Kultūras pieminekļu aizsardzības valsts inspekciju un Daugavpils pilsētas domi.

VNI valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane paziņoja, ka diskusijas mērķis ir jaunu ideju apspriešana un vēsturiskā pieminekļa attīstības redzējuma izstrāde.

Pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka Daugavpils pilsētas pašvaldība nespēj viena pati nodrošināt tik liela vēsturiskā objekta attīstību, tāpēc jāsadarbojas ar valsti un privātīpašniekiem. Visi īstenotie projekti ir lieliskas nākotnes investīcijas, kuras stimulē pilsētas pērles jaunās iespējas un attīstību.

Diskusijas gaitā tika izteiktas vairākas interesantas idejas par to, kādu vēlas redzēt Daugavpils cietoksni pēc 20 gadiem. Pēc SIA Baltijas tūrisma serviss direktora Konstantīna Pastejeva domām, cietoksni nepieciešams saglabāt galvenokārt kā fortifikācijas objektu. Lielākā daļa klātesošo izteica domu, ka cietoksnim jāpiesaista pilsētnieki un tūristi, tāpēc būtu nepieciešams rīkot tajā ne tikai plašus pasākumus, bet arī nodrošināt dažāda veida darbnīcu, interešu centru darbu, rīkot nakts pastaigas.

Diskusija turpināsies līdz vakaram, tās dalībnieki darbosies grupās, izstrādājot cietokšņa teritorijas attīstības redzējumu līdz 2030.gadam, sastādīs attīstības perspektīvu koncepciju, apspriedīs finansējuma modeļus. Projekta koncepcija līdz šā gada 1.jūlijam tiks iesniegta Ministru kabineta izskatīšanai.

Pēc Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperta projektu jautājumos Artjoma Mahļina vārdiem, drīz tiks izveidota Cietokšņa saglabāšanas un attīstības padome, kas darbosies kā konsultatīvā iestāde, kuras darbā piedalīsies pašvaldības pārstāvji, Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas, Valsts nekustamie īpašumi speciālisti, sabiedriskās organizācijas un iedzīvotāji, kuriem rūp vēsturiskā pieminekļa liktenis.



Написать комментарий