Pirmdien Eiropā atzīmēs vienotā ārkārtas notikumu tālruņa numura “112” dienu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses sekretāre Viktorija Šembele Gorod.lv pastāstīja, ka 11.februārī ES atzīmēs vienotā ārkārtas notikumu tālruņa numura «112» dienu.

Sakarā ar šo notikumu VUGD inspektori dosies uz skolām, lai 1.-6.klases skolēniem pastāstīt kur tiem jāgriežas ārkārtējo situāciju gadījumos. Informēt par numura 112 funkciju, kādos gadījumos jāzvana uz šo numuru. Kopumā VUGD plāno apmeklēt 115 Latvijas skolas, tai skaitā arī piecas Daugavpils skolas.

Viktorija Šembele atzīmēja, ka vienotā ārkārtas notikumu tālruņa numura dienu ES atzīmē jau ceturto reizi, katru gadu VUGD šajā dienā rīko akcijas, kurās informē ne tikai skolēnus, bet arī sabiedrību par esošā numura nozīmi un kādos gadījumos nepieciešams zvanīt uz šo numuru.

Pēc preses sekretāres teiktā, pirmdien pirmajā dienas pusē tikšanās ar skolēniem notiks Daugavpils 17.vidusskolā, Daugavpils 15.vidusskolā, Daugavpils 6.vidusskolā, Daugavpils mūzikas vidusskolā un Daugavpils Saskaņas pamatskolā.

Sazinoties ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģionālās brigādes Daugavpils ceturtās ugunsdzēsības nodaļas inspektoru Artjomu Anufrijevu uzzinājām, ka sakarā ar ieviesto karantīnu skolās ir aizliegti pasākumi, kurus apmeklē lielas cilvēku masas, tāpēc skolotājiem būs izsūtīta nepieciešamā informācija un tie novadīs stundas, kurās pasniegs attiecīgo informāciju.


Написать комментарий

"Pirmdien Eiropā atzīmēs" Es tā arī nesapratu, kur pats numurs tiks ATZĪMĒTS un kā? Varbūt kalendārā, bet kurā?