"Ēnu dienā" piedalījās vairāk nekā 200 Daugavpils un novada skolēni

foto: europarl.europa.eu
foto: europarl.europa.eu

Trešdien, 13.februārī, notikušajā „Ēnu dienā” kopumā piedalījās vairāk nekā 200 Daugavpils un novada skolēnu vecumā no 15 līdz 19 gadiem.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes karjeras konsultante Santa Čeirāne paziņoja, ka katru gadu interese par šo akciju arvien pieaug un šogad ap 30 vietējo darba devēju piedāvāja ap 100 vakancēm. Skolēniem bija iespēja iepazīties ar dažādu jomu (vides aizsardzības, sociālā darba, tirdzniecības un administrēšanas u.c.) speciālistu darbu.

Šogad gan darba devēji, gan skolēni varēja pieteikties dalībai akcijā, reģistrējoties Latvijas portālā www.enudiena.lv. Skolēni varēja pietiekties visām piedāvātajām vakancēm gan Daugavpilī, gan Rīgā. Īpaši aktīvi šogad bija Daugavpils novada skolēni.

„Ēnas” apmeklēja Daugavpils pilsētas domi un Daugavpils novada domi, Jaunatnes departamentu, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi, pašvaldības uzņēmumus, dažādas firmas un iestādes.

Jāatzīmē, ka pērn viens no „Ēnu dienas” rīkotājiem bija Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments, pateicoties kuram 64 skolēni varēja „ēnot” 14 pilsētas uzņēmumu darbiniekus. Pērn valstī „Ēnu dienā” piedalījās 423 uzņēmumi, savukārt šogad dalībai bija reģistrējušies 510 uzņēmumi un iestādes.

Iepriekšējos gados skolēnus visvairāk interesēja sabiedriskās attiecības un plašsaziņas līdzekļi, veselības aprūpes joma, valsts pārvalde, grāmatvedība un finanses, kultūra un māksla, kā arī izglītība un zinātne.

„Ēnu diena” ir ikgadējā akcija, kas ir tiek rīkota sadarbībā ar biedrību Junior Achievement-Latvija (JAL) un kuras mērķis ir iepazīstināt jauniešus ar dažādām darba vietām, lai viņi varētu izvēlēties nākamo profesiju un darba dienas laikā iepazīties ar speciālistu darbu.
 


Написать комментарий