"Ēnu diena" Daugavpils novada domē

foto: renagne.com
foto: renagne.com

Kā zināms, vakar, 13.februārī, visā Latvijā jau 13.reizi norisinājās akcija „Ēnu diena”, kuras ietvaros skolēni un studenti varēja iepazīties ar viņu interesējošo jomu speciālistu darba pienākumiem un darba specifiku.

Daugavpils novada domes Sabiedrisko attiecību nodaļas informācija liecina, ka vakar Novada domi apmeklēja 23 jaunieši, kuri „ēnoja” Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektori, Novada domes priekšsēdētāju, vēroja darbu juridiskajā, informācijas tehnoloģiju, sporta, protokolu nodaļā. Daudzus interesēja ieskats Daugavpils novada Sociālā dienesta, Finanšu pārvaldes un Būvvaldes speciālistu darbā. „Ēnota” tika arī jaunatnes lietu speciāliste un jaunatnes lietu projektu koordinatore. Jaunieši uz Daugavpils novada domi bija ieradušies ne vien no Daugavpils un Daugavpils novada, bet arī no Preiļiem, Ķeguma un Krāslavas.

Lielāko interesi šogad jaunieši izrādīja par novada galvenā arhitekta profesiju, ko sākotnēji „ēnot” pieteicās 14 skolēni. Daugavpils novada galvenā arhitekte Nansija Tamane izteica sajūsmu par savām „ēnām”, kuras labprāt devās līdzi arhitektei uz Naujenes pagastu, kur klātienē vēroja Naujenes Novadpētniecības muzeja renovāciju. „Ēnu dienas” noslēgumā skolēni kļuva vēl jo vairāk pārliecināti, ka viņi vēlas apgūt tieši arhitekta profesiju.

„Ēnu dienas” noslēgumā katrs skolēns saņēma apliecinājumu par savu dalību akcijā. Daloties ar iespaidiem par dienas gaitā redzēto un piedzīvoto, skolēni atzina, ka „ēnot” varētu pat vairākas dienas pēc kārtas, jo ēnošanai piešķirtais laiks izrādījies daudz par īsu.

Jāatzīmē, ka šogad interesi par piedalīšanos "Ēnu dienā" Daugavpils novada domē izrādījuši 65 jaunieši, pieteikumos norādot, ka tā ir iespēja viņiem jau savlaicīgi uzzināt par savu iecerēto nākotnes profesiju.


Написать комментарий