VSAA un NVA piesaka badastreiku

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) un Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) kolektīvi rīkos protesta akciju badojoties.

VSAA un NVA darbinieki badosies piektdien, lai «pievērstu valdības uzmanību nevienlīdzības novēršanai valsts pārvaldē», skaidro Latvijas Brīvo ardobiedrību savienība.


Akcijas laikā VSAA un NVA kolektīvu darbavietās būs izkārti paziņojumi par protestu, un darbinieki visu dienu neko neēdīšot.
Šā gada 9. janvārī ministru prezidentam tika nosūtīta vēstule «Par nevienlīdzības novēršanu valsts pārvaldē». Valsts aģentūru darbinieki norāda, ka uz to Finanšu ministrija (FM) atbildējusi formāli, «nepiedāvājot nevienu konkrētu risinājumu».

«Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 2012./2013. gadu mijas Jaungada uzrunā solīja mazināt nevienlīdzību Latvijā, kas, kā var spriest no saņemtās atbildes, ir tikai solījumi, kurus Finanšu ministrija plāno risināt labākajā gadījumā tikai 2016. gadā,» norādīja Latvijas Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Andrejs Jirgensons. Viņš piebilst, ka «papildus tam 14. februārī Saeima ratificēja Eiropas Sociālo hartu, izņemot punktu «Tiesības uz taisnīgu atalgojumu», praktiski legalizējot netaisnību Latvijā».

Protesta lozungs ir «Pret valsts varas netaisnību un nevienlīdzību Latvijā».

Pēc šīs protesta akcijas VSAA un NVA nodarbinātie plāno aicināt Ministru kabineta pārstāvjus uz diskusiju un, atkarībā no diskusijas rezultāta, lems par turpmāko rīcību.


Написать комментарий