Bijušā mēra viedoklis par VK pretenzijām pret dažām iestādēm joprojām nav zināms

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē tika skatīti ar Valsts kontroles Daugavpils pilsētas domes pārbaudes rezultātiem saistītie jautājumi.

Saeimas deputāti uzklausīja Valsts kontroles viedokli un mūsu pilsētas Domes pārstāvju paskaidrojumus. Daudzi deputāti uzdeva jautājumus par pašvaldībai sniegtajām 11 rekomendācijām un lūdza Valsts kontroles paskaidrojumus, savukārt mūsu novadniekam Jānim Lāčplēsim, kurš arī ir Saeimas komisijas loceklis un pārstāv mūsu pilsētnieku intereses, jautājumi nebija radušies.

Komisijas sēdes sākumu viņš nokavēja, un pārbaudes rezultātu apspriešanas gaitā klusēja. Pēc komisijas sēdes beigām viņš kategoriski atteicās sniegt komentārus pilsētas domes preses dienestam.

Pēdējā laikā Jānis Lāčplēsis aktīvi pozicionē sevi kā daugavpiliešu interešu aizstāvi, tomēr atturas no pilsētniekiem svarīga jautājuma apriešanas. Saskaņā ar Valsts kontroles rekomendācijām pašvaldībai tika piedāvāts izvērtēt stomatoloģiskās poliklīnikas kapitāldaļu turēšanu. Jāatzīmē, ka poliklīnikā tiek sniegta kvalificēta medicīniskā palīdzība pieaugušajiem un bērniem, un pakalpojumu cenas ir zemākas, nekā privātklīnikās. Turklāt tā ir vienīgā pilsētas iestāde, kurā bērni var saņemt ortodonta palīdzību un pilsētas skolu audzēkņiem ir iespēja saņemt bezmaksas apskati un ārstēšanu.

Portāls Gorod.lv dažu nedēļu laikā nesekmīgi centās sazināties ar deputātu no Latgales, lai noskaidrotu viņa viedokli sakarā ar vairākiem aktuāliem jautājumiem. Acīmredzot, Lāčplēša kungs uzskata, ka ne visi pilsētas plašsaziņas līdzekļi ir viņa uzmanības cienīgi. Kaut arī nav noslēpums, ka deputāta pozīcija, piedaloties Saeimas balsošanās, parasti it nogaidoša: viņš atturas vai balso pret.

Jāatzīmē, ka Valsts kontroles konstatētie iespējamie pārkāpumi, kas bija saistīti ar „Tramvaju uzņēmumu” darbinieku premēšanu sakarā ar uzņēmuma 65 gadu jubileju, tika fiksēti laikā, kad Jānis Lāčplēsis bija Daugavpils pilsētas mērs.


Написать комментарий