Google nāk klajā ar pirmo skārienjūtīgo klēpjdatoru

foto: db.lv
foto: db.lv

Tehnoloģiju kompānija Google nākusi klajā ar «pirmo skārienjūtīgo klēpjdatoru» Chromebook Pixel, kas aprīkots ar interneta giganta izgatavoto Google Chrome operētājsistēmu.

Klēpjdators ir Intel Core i5 Sandy Bridge procesors, 4G LTE komunikāciju atbalsts un augstas izšķirtspējas 12,5 collu skārienjūtīgs ekrāns. Google norāda, ka jaunā klēpjdatora ekrānam ir augstākais pikseļu blīvums tirgū. Iegādājoties klēpjdatoru, tā īpašniekam tiek piešķirts viens terabaits brīvas vietas Google mākoņskaitļošanas pakalpojumā.

Patlaban Chromebook Pixel pieejams ASV un Lielbritānijas iedzīvotājiem. Tā cena sākas no 1,3 tūkstošiem ASV dolāru par WiFi versiju un sasniedz 1,5 tūkstošus par LTE versiju. Īpaši Google uzsver klēpjdatora ieslēgšanās laiku, kas aizņem tikai dažas sekundes.

Chromebook Pixel ir jaunākais Google mēģinājums iekarot savu vietu klēpjdatoru tirgū. Līdz šim interneta gigants šajā jomā saskāries ar zināmām grūtībām, jo lietotāji ar aizdomām skatās uz Chromebookkonceptu – datoriem, kuri cietā diska vietā izmanto mākoņskaitļošanu, vēsta BBC.

Jau vēstīts, ka Google akcijas vērtība pārsniegusi 800 ASV dolāru atzīmi, kas uzņēmuma vēsturē ir rekordsumma. Vērtības kāpumu Google akcijām veicinājusi investoru pārliecība par interneta milža izaugsmi.

Google akciju vērtības kāpums noticis pēdējo septiņu mēnešu laikā – periodā, kas pārklājās ar ievērojamo Apple akciju vērtības samazināšanos. Kopš aizvadītā gada Apple zaudējusi aptuveni 35% savas tirgus vērtības.


Написать комментарий