Dagdas vidusskolas zēnu panākumi Vokālās mūzikas konkursā “Balsis”

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

Pulcējot 25 kolektīvus no visiem Latgales novadiem, 15. martā Ludzā izskanēja Vokālās mūzikas konkursa „Balsis” 2.kārta, informē Dagdu novada portāls.

Šāds konkurss  notiek  jau  kopš  2007.gada, mudinot  Latvijas bērnus un jauniešus ar skanīgākajām balsīm  attīstīt  un veicināt  interesi dziedāt vokālajos ansambļos, duetos un trio. Obligāts nosacījums konkursā ir dziedāt latviešu tautas dziesmu a cappella.
Vokālie ansambļi konkursā uzstājas akustiskā veidā, neizmantojot skaņu pastiprinošas iekārtas un pavadījumam izmantojot tikai akustisko mūzikas instrumentu. Konkurss notiek trīs kārtās.

Konkursa 1.kārta mūsu  novadā notika 26. februārī , uz  to ieradās  9 ansambļi un dueti no visām Dagdas novada skolām. Konkursu vērtēja  žūrija: Ilga Moisejenoka, Olga Boboviča, Olga Lukjanska, Rita Kāposte, Olga Šalajeva  un Karīna Beikule –Andrupenes PII “Avotiņš”mūzikas skolotāja , kura iedrošinot dalībniekus  , atklāja pasākumu ar skanīgu dziesmu.

Šogad skolēni bija sagatavojušies ļoti labi un žūrija piešķīra 1. un 2. pakāpes diplomus visiem konkursa dalībniekiem. Paldies mūzikas pegagogiem - Ilgai Moisejenokai, Olgai Bobovičai, Olgai Šalajevai, Aijai Vaičulei, Larisai Tukišai un Ritai Kāpostei par ieguldīto darbu skolēnu sagatavošanā!

Rezultātus var  apskatīt mājaslapā: www.dagda.lv sadaļā izlītība- konkursi.
Pirmās pakāpes diplomu un lielāko punktu skaitu sanēma Dagdas vidusskolas  zēnu vokālais ansamblis (vadītāja Olga Boboviča). Līdz ar to kolektīvs tika izvirzīts pārstāvēt  Dagdas novadu  2.kārtā Latgalē. Konkurss notika 15. martā Ludzā,kur  pulcējās 25 kolektīvi no visiem Latgales novadiem. Mūsu zēni godam pārstāvēja Dagdas novadu, nodziedot divas latgaliešu tautas dziesmas, un ieguva 1. pakāpes diplomu.


Написать комментарий