Atlaists “Playboy” galvenais redaktors Jurģis Liepnieks

foto: Kaspars Ūdris, Puaro.lv un TV3
foto: Kaspars Ūdris, Puaro.lv un TV3

No rīta sociālajā tīklā "Twitter" parādījies žurnālista Jurģa Liepnieka ieraksts: "Šķēles ieceltā "Dienas mediju" vadība paziņojusi, ka mani jāatlaiž no "Playboy". Iemesls oficiāli netiek minēts."

To, ka Jurģis Liepnieks, beidzoties pārbaudes laikam, atlaists no izdevniecības "Dienas žurnāli" izdotā vīriešu dzīvesstila žurnāla "Playboy" galvenā redaktora amata, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja "Dienas žurnālu" vadītāja Inga Gorbunova.

Gorbunova par Liepnieka atlaišanu sīkākus komentārus nesniedza, tikai "Nozare.lv" atrakstīja, ka "Jurģis ir brīdināts par darba attiecību pārtraukšanu īsi pirms pārbaudes laika beigām".

Savukārt atlaistais redaktors gan sarunā ar "Nozare.lv", gan sava "Twitter" kontā apgalvoja, ka viņa atlaišanu vistiešākā veidā esot ietekmējis bijušais premjers un likvidētās Tautas partijas (TP) dibinātājs, uzņēmējs Andris Šķēle.

Liepnieks "Nozare.lv" sacīja, ka Šķēle, kuru viņš uzskata par "Dienas" mediju grupas vienu no faktiskiem īpašniekiem, esot kā nosacījumu "Playboy" redaktora darba turpināšanai pieprasījis uzrakstīt atlūgumu bez datuma. Kad Liepnieks atteicies to darīt, viņš atlaists pārbaudes laikā beigām tuvojoties, kad darba devējs to var darīt bez īpaša iemesla.

"Tas ir pēc tam, kad Šķēle pieprasīja, lai parakstu atlūgumu bez datuma," tvītā, kuram pievienota e-pasta izdrukas kopija, raksta Liepnieks.

"Manis iesniegto rēķini nekādi netikšot apmaksāti, ja neparakstīšu, ka esmu iepazinies ar kaut ko te un mierīgi aizeju," attiecības ar "Dienas mediji" īpašniekiem savā "Twitter" profilā skaidro atlaistais "Playboy" redaktors.

Liepnieks uzskata, ka Šķēle viņu vēlējies padzīt no "Playboy" redaktora amata kādu vecu personīgu antipātiju dēļ. Kā stāstīja Liepnieks, viņa darbības laikā žurnālam esot bijuši labi lasītāju skaita rādītāji.

Savukārt Šķēle, lūgts komentēt Liepnieka apgalvojumus, "Nozare.lv" ar īsziņu pavēstīja, ka to nedarīšot, taču piebilda, ka "kāds dzīvo pagātnē un vēl arvien manu ietekmi pārspīlē".

Atlaistais redaktors savu atbrīvošanu no amata arī saistīja ar bijušā Latvijas Televīzijas (LTV) vadītāja Edgara Kota iecelšanu par AS "Diena" valdes priekšsēdētāju.

"Tādi lūk "Dienas mediji" Šķēles vadībā. Viss sākās ar Kota ielikšanu. Nu, labi stāsts ir garāks, tur vēl citu "ekstru" netrūkst. Pastāstīšu brīvākā brīdī. Tagad jāvāc mantiņas. Paldies liels Inga Gorbunovai, "Dienas" žurnāliem un "Playboy" kolēģiem. Bija ļoti patīkami, interesanti un auglīgi. Jūs esat lieliski," raksta Liepnieks.

Kā "Nozare.lv" pastāstījis Liepnieks, viņu kļūt par "Playboy" redaktoru uzrunājis bijušais "Diena" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs, tādēļ viņa atlaišana varētu arī būt saistīta ar Kota vēlēšanos grozīt dažus sava priekšteča lēmumus.

Biznesa portālam "Nozare.lv" šorīt neizdevās sazināties ar Kotu, lai uzzinātu viņa viedokli.


Написать комментарий