Apple patentē pildspalvu ar GPS

foto: i-ekb.ru
foto: i-ekb.ru

Tehnoloģiju kompānija Apple patentējusi pildspalvu, kuru var izmantot arī kā bezvadu komunikācijas ierīci – saņemt un nosūtīt teksta un balss ziņojumus, kā arī e-pastu.

ASV Patentu un preču zīmju biroja piešķirtajā patentā ierīce aprakstīta kā pildspalvai līdzīgs pārnēsājams dators ar iebūvētu ekrānu, kas spēj attēlot e-pastus un teksta ziņojumus. Ierīce atbalsta mobilo komunikāciju tīklus un GPS tehnoloģiju, vēsta Cnet. Tāpat ierīce pilda arī digitālas pildspalvas uzdevumus – patentā norādīts, ka ierīce tiks aprīkota ar akselerometru, kas spēj atpazīt rokrakstu.

Tāpat pildspalva aprīkota ar mikrofonu, skaņas atskaņošanas iespējām, skārienjūtīgu ekrānu un uzlādējamu bateriju. Izskanējis, ka Apple šādu pildspalvu varētu izmantot savās nākotnes ierīcēs, piemēram, viedtālrunimiPhone 6, kas varētu tikt aprīkots ar īpaši jūtīgu skārienekrānu, uz kura būs iespējams rakstīt.

Db.lv jau vēstīja, ka Apple eksperimentē ar rokas pulkstenim līdzīgu ierīci, kas pildītu arī viedtālruņa funkcijas. Apple par šādas ierīces ražošanas iespējām konsultējusies ar savu elektroiekārtu izgatavošanas partneri kompāniju Foxconn, kas jau uzsākusi dažādu «uzģērbjamu» tehnoloģiju izmēģinājumus.

Saskaņā ar izskanējušo informāciju, šāds pulkstenis, kurš jau neoficiāli nosaukts par iWatch, izmantojot Bluetooth, varētu tikt savienots ar iPad vaiiPhone. Pulksteni būtu iespējams kontrolēt gan ar skārienjūtīgā ekrāna, gan ar Siri balss asistenta palīdzību.

Darbu pie rokaspulkstenim līdzīgas ierīces sācis arī Dienvidkorejas milzis Samsung, tādējādi signalizējot par vēlmi konkurēt ar Apple arī šajā jomā.

Kompānija pie šādas ierīces izgatavošanas strādājot jau kādu laiku. Samsung mobilo ierīču struktūrvienības vadītājs Lī Jonghī uzsvēra, ka kompānija izgatavo ierīces nākotnei, un pulkstenis, kuru būtu iespējams savienot ar viedtālruni, esot viena no šādām ierīcēm.


Написать комментарий