Cukerbergs iesaistīsies politikā

foto: open.az
foto: open.az

Facebook līdzdibinātājs Marks Cukerbergs patlaban līdzdarbojas politiskas grupas veidošanā, kurā iesaistījušies augstākā līmeņa tehnoloģiju nozares pārstāvji, kas veicinās likumdošanas reformas imigrācijas un izglītības jomās, raksta The Wall Street Journal.

Grupa, kurai vēl nav nosaukuma, plāno piesaistīt aptuveni 50 miljonus ASV dolāru, no kuriem lielas iemaksas jau veicis pats M. Cukerbergs un citi tehnoloģijas nozares pārstāvji.

M. Cukerbergs stāstījis, ka jaunās grupas darbība sākotnēji tiks vērsta uz visaptverošu imigrācijas reformu, lai padarītu ASV pilsonības iegūšanas procesu mazāk sarežģītu. Tāpat grupa plāno koncentrēties uz tādiem jautājumiem kā izglītības reforma un zinātniskās pētniecības finansējums.

Jāpiebilst, ka vairāk nekā desmit gadus tehnoloģijas sektors cīnās, lai tiktu piešķirtas vīzas un zaļās kartes imigrantiem, kuriem ir inženieru, matemātikas vai zinātnes prasmes. Tehnoloģiju uzņēmumi jau ilgu laiku sūdzējas, ka Amerikas stingrie imigrācijas noteikumi kavē iespēju talantīgu un izglītotu ārvalstniekus pieņemt darbā ASV.

Tiesa gan, patlaban jau sākts darbs pie vērienīgām izmaiņām ASV imigrācijas sistēmā. Nākotnē paredzēts piešķirt pilsonību aptuveni 11 miljoniem valstī ilgstoši dzīvojošiem nelegāliem imigrantiem.

M. Cukerbergs jau iepriekš ziedojis 100 miljonus dolāru savas dzimtās Ņūdžersijas skolām, un jaunajai organizācijai esot gatavs atvēlēt vēl 20 miljonus dolāru. 


Написать комментарий