Daugavpils ziņu portāli ir pakļauti hakeru uzbrukumiem

Kolāža: lat.gorod.lv
Kolāža: lat.gorod.lv

26. martā, informatīvais ziņu portāls Gorod.lv tika pakļauts hakeru uzbrukumam, kas tika veiksmīgi novērsts, tāpēc resurss turpināja strādāt iepriekšējā režīmā.

Servera Gorod.lv administratori  laicīgi pamanīja ielaušanās faktu un paspēja  apturēt iespējamo portāla darbības pārtraukšanu , tajā pat laikā, kad pāris dienas atpakaļ hakeru uzbrukumam  tika pakļauts cits pilsētas portāls – nasha.lv.

Kā paziņo nasha.lv administrācija,  ka portāla darbības apturēšana radīja ļoti daudz baumu, pat līdz tam, ka portāls ir pilnīgi pārtraucis savu darbību , pēc administrācijas domām tas būtu izdevīgi viņu konkurentiem. Šobrīd problēma ir jau atrisināta un administrācija cer, ka tādu problēmu vairs nebūs, kaut gan tuvāko divu mēnešu laikā ( nozīmīgā politiskās informācijas kara laikā, kas notiek pirms pilsētas pašvaldību vēlēšanām) nevar neparko būt pilnīgi pārliecināti. Šajā karā spēki, kas vēlas ātrāk „aizvērt muti” nasha.lv portālam, var veikt dažādas darbības, pat viss nevēlamākās., paziņoja portāls.

Ar ko ir saistīti hakeru uzbrukumi, kā minimums diviem pilsētas ziņu portāliem,  atliek vien minēt.  Portāla gorod.lv uzlaušana tika veikta no Ukrainas IP adreses, bet mūsu  lasītājiem  tas nav sagādājis neērtības. Portāla darbinieki centīsies strādāt iepriekšējā režīmā, lai laicīgi sniegtu lasītājiem aktuālo un interesanto informāciju. 


Написать комментарий