Britu veselības ministrs vaino imigrantus, arī latviešus, ka tie slimnīcās rada rindas

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Lielbritānijas veselības ministrs Džeremijs Hants paziņojis, ka pēdējā laikā valstī iebraukušie imigranti slimnīcās radījuši milzīgas rindas un viņiem nevajadzētu nodrošināt bezmaksas veselības aprūpi. Iebraucēju vēlme bez maksas ārstēties, iedzimtajiem britiem neļauj laikā tikt pie ārstiem.

Britu mediji ziņo, ka Lielbritānijas veselības ministrs Hants uzskata, ka imigranti, tostarp arī latvieši, kuriem nevajadzētu ļaut piekļūt bezmaksas veselības aprūpes sistēmai, ir pārslogojuši slimnīcas visā valstī, liekot britiem uz ārstēšanu gaidīt ilgāk, raksta Anglijas latviešu portāls anglobalticnews.co.uk. 

Veselības ministrs apgalvo, ka pašreizējā sistēma un ārzemnieku tiesību īstenošana, sniedzot viņiem bezmaksas aprūpi, ir haotiska un nekontrolējama. Ministrs savus komentārus sniedza pēc tam, kad Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons atklāja virkni pasākumu, kuru mērķis ir samazināt to cilvēku skaitu, kuri Lielbritānijā ierodas no citām Eiropas Savienības valstīm, lai Anglijā piekļūtu bezmaksas veselības pakalpojumiem un pieprasītu pabalstus. 

Veselības ministrs teica, ka valdībai jāapsver bezmaksas medicīniskās aprūpes ierobežošana attiecībā uz ārzemniekiem, kas Lielbritānijā uzturas neilgu laiku. Hants uzsvēra, ka bezmaksas veselības aprūpes nodrošināšana imigrantiem rada papildus izmaksas Lielbritānijas Nacionālajam veselības dienestam (NHS) un tas var atstāt iespaidu uz veselības aprūpes kvalitāti, ko saņem briti, kuriem pienākas bezmaksas ārstēšana. 

Konservatoru partijas biedram Hantam iebilst leiboristu partijas pārstāvis Deivids Kamerons, kurš bilda: „Dažādu ādas krāsu cilvēki var mainīt palagus un operēt, taču problēmas rodas tad, kad viņi saslimst.” 

Veselības ministrs uz to atbildēja: „Iespējams, viņam jāpadomā par vecāka gadagājuma cilvēkiem, cilvēkiem ar akūtām slimībām, kuriem rindās uz ārstēšanu jāpavada ilgs laiks, jo šie dažādo ādas krāsu imigranti veido milzīgas rindas uz ārstēšanu.” Hants apgalvoja, ka veselības aprūpes sistēma jāpadara vienkāršāka, godīgāka un vieglāk īstenojama.


Написать комментарий