Norisinājās novada vadības un speciālistu pēdējās tikšanās ar iedzīvotājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka šī gada 26.februārī notika Daugavpils novada domes vadības un speciālistu pirmā tikšanās ar novada iedzīvotājiem, kuru laikā viņi atbild uz iedzīvotāju jautājumiem un apspriež ar dzīves kvalitātes uzlabošanu saistītos ierosinājumus.

Tādējādi šogad notika 15 ieplānotas tikšanās, pēdējās no kurām 26.martā norisinājās Vecsalienas un Salienas pagastu pārvaldēs, kā arī Demenes pagasta Kultūras namā.

Pēc Daugavpils novada domes izpilddirektores Vandas Kezikas vārdiem, šogad notikušās tikšanās ar iedzīvotājiem bija daudz konstruktīvākas un efektīvākas. V.Kezika atzīmēja, ka esot mainījusies novada iedzīvotāju attieksme pret tikšanām ar novada vadību un speciālistiem – iedzīvotāji gatavojas tikšanām, pārdomā jautājumus un izsaka ierosinājumus.

„Prieks, ka tikšanās ar iedzīvotājiem nav tikai emociju izpausme, tās kļuvušas racionālākas”, - pastāstīja izpilddirektore.

Visbiežāk uzdoto jautājumu vidū esot jautājumi par komunālajiem maksājumiem un to cenām. It īpaši tas esot aktuāli Kalkūnē un Naujenē, tādēļ novada dome plāno izskatīt šo jautājumu rūpīgāk, lai kaut ko darītu lietas labā. „Mēs nevaram samazināt apkures tarifu, jo tas nav no mums atkarīgs, tomēr dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi varētu palīdzēt iedzīvotājiem ietaupīt”, - teica V.Kezika.

Turklāt iedzīvotāji esot ieinteresēti, lai vairāk līdzekļu tiktu piešķirts ceļu uzturēšanai un jaunas tehnikas iegādei. Diemžēl šobrīd nav iespējams saņemt tik dārgu tehniku kā greiders, tomēr pašvaldība plāno apspriest lētākas tehnikas – traktoru – iegādes iespējas. Kā arī pēc sniega nokušanas pagastu atbildīgajām personām jāapseko ceļi un jānosaka trīs prioritārie objekti, kuriem nepieciešama renovācija.

V.Kezika atzīmēja, ka novada iedzīvotāji neuzdeva jautājumus, kas būtu saistīti ar sociālo palīdzību, kas, pēc izpilddirektores vārdiem, liecina, ka novada dome visai efektīvi tiek galā ar šāda veida jautājumiem, turklāt šogad sociālajai jomai ir iedalīti 800 tūkstoši latu, pateicoties kam iedzīvotājiem tiek sniegts atbalsts.


Написать комментарий