“Facebook” iekaro “Android” ierīces ar jaunu aplikāciju – saskarni

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ceturtdien ASV sociālā tīkla Facebook izstrādātāji prezentēja jaunu Android ierīcēm pielāgotu aplikāciju, kas maksimāli paplašina Facebook integrāciju ierīcē. Facebook Home aplikācija aizstāj Android saskarni, nodrošinot momentānu pieeju sociālā tīkla datiem.

Facebook Home instalējama kā jebkura cita aplikācija no Google Play aplikāciju veikala, taču pēc instalācijas tā aizstās Android saskarni. Ierīce - viedtālrunis vai planšetdators - vairs nebūs īpaši jāatbloķē, atliks vien to "pamodināt", lai ekrānā redzētu jaunākos ziņojumus no Facebook tīkla. Katrs ziņojums tiks parādīts atsevišķi, izmantojot lietotāja bildi kā fonu. Turpat arī iespējams veikt dažādas darbības - atzīmēt ierakstu ar "Like", skatīties vai ierakstīt komentārus un citas darbības.


Facebook Home pārņem arī citu saziņas un ziņojumu vadību. Gan Facebook Messenger ziņojumi, gan telefona īsziņas tiek apkopotas un parādītas sākumekrānā. Turklāt dažādie ziņojumi Chat Heads ikonu veidā parādīsies uz ekrāna neatkarīgi no atvērtās aplikācijas. Lietotājam ir izvēle atbildēt uz ienākušo ziņojumu vai to ignorēt un paslēpt.

Jaunajā aplikācijā iekļauts arī īpašs logs populārāko aplikāciju apkopošanai, tā vēl vairāk mazinot nepieciešamību lietot Android OS iebūvētās iespējas.

Aplikāciju veikalā Facebook Home būs pieejama no 12. aprīļa. Tā ir saderīga ar jaunākās paaudzes Android viedtālruņiem - tādiem kā HTC One X, Samsung Galaxy S3 un citiem. Vēlāk atbalstīto ierīču klāsts tiks paplašināts, iekļaujot citus viedtālruņus un planšetdatorus.


Reizē ar aplikācijas prezentāciju Facebook izziņoja par jaunu viedtālruni HTC First, kas īpaši pielāgots Facebook Home. Tas tapis sadarbībā ar Taivānas uzņēmumu HTC un ASV mobilo operatoru AT&T.

HTC First aprīkots ar 4.3 collu 720p ekrānu, 5 megapikseļu fotokameru un LTE datu savienojumu. Telefons pagaidām pieejams tikai ASV AT&T tīklā.

Jau vairākus gadus klīda runas par Facebook iespējamo ienākšanu mobilo ierīču tirgū, taču galvenokārt tika minēta jaunas mobilās OS izstrāde. Tāpat tika minēta iespēja par atsevišķas Android versijas izstrādi. Izveidojot Facebook Home kā aplikāciju, kas instalējama dažādiem telefoniem, Facebook nodemonstrējuši lielisku attapību - izmantojot konkurenta Google izveidoto infrastruktūru, turklāt radot vidi, kurā pašas Google pakalpojumi lietotājam ir daļēji slēpti. Abi uzņēmumi galveno peļņu gūst no reklāmām, un Facebook neslēpj, ka arī jaunajā Home vidē tiks rādītas reklāmas. Radusies situācija, kad Facebook pārņem iespēju demonstrēt reklāmas Google radītajā sistēmā jau nosaukta par, maigi sakot, ironisku. Google pagaidām situāciju nekomentē.

Zemāk redzama īsa Facebook Home demonstrācija un pasākuma prezentācija pilnā apjomā.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий