Konkurenti salīdzināja Android ar trojas zirgu

foto: ageyenko.com
foto: ageyenko.com

Fairsearch, 17 IT – kompāniju apvienība, uz Eiropas Komisiju nosūtīja sūdzību pret Google un tai piederošu operētājsistēmu Android, ziņo portāls lenta.ru.

Fairsearch dalībnieki norādīja, ka Google dominē smartfonu un mobilo reklāmu tirgū, kā arī izmanto augstās pozīcijas savu programmu un pakalpojumu virzībai.

„Google izcīnīja līdera pozīciju OS tirgū smartfoniem, piedāvājot Android ražotājiem bezmaksas iekārtas – tiek izklāstīts sūdzībā – tomēr, ja ražotājs vēlas lejupielādēt ierīcē kādu no Google pielikumiem, piemēram YouTube vai „Kārtis”, no viņa tiek prasīts uzstādīt visu Google programmas paketi un izvietot to redzamā vietā uz telefona ekrāna.”

Apvienības Fairsearch jurists Tomas Vinje (Thomas Vinje) salīdzināja Android a trojas zirgu, piebilstot, ka Google pielieto operētājsistēmu tādēļ, lai „maldinātu partnerus, monopolizētu mobilo tirgu un izrīkotos ar lietotāju datiem”.

Fairsearch apvienībā ietilpst Nokia un Microsoft kompānijas – Google konkurenti mobilo iekārtu tirgū. Microsoft izstrādā operētājsistēmu Windows Phone, kuru izmanto Nokia aparātiem. Pēc Gartner vērtējuma, Android labā strādā apmēram 70 procenti telefonu, kas pārdoti 2012.gada oktobrī – novembrī, tajā pat laikā Windows Phone – tikai 3 procenti.

Vēl viens Fairsearch dalībnieks ir Oracle kompānija, kura divu gadu garumā risināja strīdus, sakarā ar Java valodas programmēšanas autortiesībām.

Eiropas antimonopola regulatori jau mēģina tikt skaidrībā attiecībās ar Google, tomēr tās saistītas ar kompānijas pārlūkošanas darbību. Eirokomisija noskaidro, vai Google manipulē ar pārlūka meklēšanas rezultātiem, tādā veidā paaugstinot personīgo servisu un savu reklāmas partneru mājaslapu pozīcijas.


Темы: , , , ,
Написать комментарий