«Bārbijas namiņš" Berlīnē izraisa protestus

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Netālu no Aleksandra laukuma Berlīnē durvis vēris «Bārbijas sapņu namiņš», kura apmeklējums varētu būt lielisks piedzīvojums slavenās lelles cienītājiem.

Izstādes, kas Berlīnē darbosies līdz 25. augustam, atklāšanu gan aptumšojuši vairāki desmiti demonstrantu – sieviešu tiesību aizstāvji un grupējuma «Femen» aktīvistes sarīkoja protesta akciju pret Bārbijas nedabiskumu.

Viens no projekta autoriem Kristofs Rahofers stāstījis, ka «Bārbijas sapņu namiņš» ir unikāla ekspozīcija – 2500 kvadrātmetru plašā vienstāva villa, kas, protams, nokrāsota rozā krāsā, uzskatāma par leģendārajai lellei veltītu miniatūru tematisko parku. Apmeklētājiem (domājams, ka lielākoties tās būs meitenes) būs iespējaaplūkot pilnīgu visus «Mattel Inc.» ražotās Bārbijas modeļus (kopskaitā to ir vairāk nekā 350), izstaigāt lelles guļamistabu, virtuvi un viesistabu un pat pielaikot viņas tērpus garderobē. Tā kā bērniem patīk elektroniskās ierīces, viņiem būs iespējas spēlēt interaktīvās spēles ar Bārbiju galvenās varones lomā, veidot elektroniskus fotoalbumus, bet virtuvē, izmantojot planšetdatorus, kopā ar Bārbiju cept virtuālo kēksu. Vienā no telpām izvietoti Bārbiju modeļi, kuriem mazie apmeklētāji drīkstēs izveidot frizūras, citā ierīkota izstāde, kas veltīta multiplikācijas filmām par Bārbiju. Eiropā šī ir pirmā tematiskā izstāde – nesen līdzīgs namiņš uzcelts Floridas štata pilsētā Sanraizā.

Rozā drēbēs saposušos bērnus un viņu vecākus, kuri devušies uz pasākuma atklāšanu, gan nobaidījuši skaļi aurojoši protestētāji. Kāda «Femen» aktīviste, kura uz savām kailajām krūtīm bija uzmālējusi uzrakstu «Life in plastic is not fantastic», aizdedzinājusi krustā piesistu Bārbiju, bet citi protestētāji sprediķojuši, ka bērniem būtu jāmācās, nevis jāspēlējas ar Bārbijām, un demonstrējuši diagrammas, kas liecina, ka reālā dzīvē jauniete ar Bārbijas figūru nespētu izdzīvot.


Написать комментарий