'Gemius' publicē statistiku par mobilo ierīču aktivitāti internetā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Starptautiskais interneta izpētes uzņēmums Gemius publicējis statistiku par interneta lapu skatījumiem no mobilajām ierīcēm. Statistika parāda interneta lapu skatījumu procentuālo daļu, kas veikta, izmantojot mobilās ierīces, un tā tiek atjaunota reizi nedēļā.

Līdz ar interneta lietošanas paradumu maiņu pārlūkot ne tikai no datoriem, bet arī no dažādām mobilajām ierīcēm, sabiedrībā pieaugusi interese par to, cik liels ir interneta izmantošanas apjoms tieši no mobilajām ierīcēm.

Sekojot pieprasījumam pēc šāda veida informācijas, Gemius publisko tendenču vietnē ranking.lv publicējis sadaļu "lapu skatījumi no datoriem un citām ierīcēm". Tajā interneta lapu skatījumi sadalīti divās daļās- no datoriem (personālajiem un portatīvajiem) veiktie un no mobilajām ierīcēm, kas ietver mobilos telefonus, viedtālruņus, planšetes un citas ierīces, kas nav datori. Statistika ir pieejama bez maksas ikvienam interesentam un tiek atjaunota reizi nedēļā.

Interneta lapu skatījumu apjoms no mobilajām ierīcēm Latvijā 2. ceturksnī – 5,38%

Ranking.lv statistikas pamatā ir gemiusTraffic web-analītikas dati par datoru un citu ierīču, no kurām tiek pārlūkots internets, tehniskajiem parametriem.


Написать комментарий