Daugavpils Līgas un Jāņi tradicionāli nosvinēs vārda dienu

foto: perkamkopa.lv
foto: perkamkopa.lv

Katru gadu valstī svin Jāņu un Līgu vārda dienu. Portāls Gorod.lv vērsās pie Jāņiem un Līgām, lai noskaidrot, kur šogad viņi svinēs šos svētkus.

Galvenā mākslinieka vietniece Līga Čible pastāstīja, ka svētkus satiks draugu un radinieki lokā, Krāslavā. „Noteikti aiziešu uz pirti, lai sagatavoties lielām izmaiņām: nāk pārmaiņu laiks. Daba pāriet nākamajā etapā, ziedēšanas laiks beidzas un sākas siena pļaujas laiks. Protams, būs tradicionāli vainagi, alus un siers,” pastāstīja Līga.

Daugavpils domes preses sekretāre Līga Korsaka, katru gadu cenšas vārda dienu svinēt dažādās vietās. „Šoreiz es vārda dienu svinēšu ar draugiem vasarnīcā pie Lauceses upes, noteikti, ja tas būs iespējams, peldēsimies upē, lai visu gadu būt veseliem un skaistiem. Tradicionāli būs ugunskurs, alus un siers, dziedāsim tautas dziesmas,” pastāstīja Līga.

Daugavpils filiāles Nodarbinātības aģentūras vadītājs Jānis Vanags satiks svētkus lauku mājās, kur izkurinās pirti, iededzinās ugunskuru, dzers alu vai ko stiprāku, nogaršos sieru un šašlikus. „Dāvinātos vainagus es glabāju visu gadu, lai Līgo naktī tos sadedzināt ugunskurā. Tāpat arī šogad tradicionāli sadedzināšu vainagus, lai sadeg visas bēdas un nepatikšanas,” pastāstīja Jānis.

Jānis Dukšinskis, Daugavpils cietokšņa vadītājs, atzīmēja, ka svētkus svinēs ģimenes lokā, vasarnīcā, kur izkurinās pirti, būs arī ugunskurs, vainagi, alus un siers.

Portāls Gorod.lv sveic visus Jāņus un Līgas vārda dienā, novēl veselību, labu garastāvokli, optimismu un ticēšanu brīnumiem, jo Līgo naktī tie noteikti notiek!


Написать комментарий