Dombrovskis: Dalība eirozonā neatceļ vajadzību pēc pārdomātas finanšu politikas

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Dalība eirozonā neatceļ nepieciešamību pēc pārdomātas makroekonomiskās un fiskālās politikas, piektdien Eiropas Savienības (ES) līderiem un vēlāk arī žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

"Dalība eirozonā neatceļ nepieciešamību pēc pārdomātas makroekonomiskās un fiskālās politikas. Ir svarīgi, lai Latvija, ieejot eirozonā, to pilnībā apzinātos un nenotiktu mēģinājumi atslābināties," sacīja premjerministrs.

Viņš norādīja, ka tagad Latvijai atlicis tikai pēdējais, lielā mērā tehniskais solis, proti, 9.jūlijā ES finanšu ministru padome formāli apstiprinās Latvijas dalību eirozonā 2014.gada 1.janvārī un noteiks maiņas kursu, ziņo LETA.

"Ar pilnu pārliecību varu teikt, ka tas ir esošais kurss," uzsvēra Dombrovskis.

ES līderu lēmums bijis vienprātīgs, un nekādas diskusijas nav notikušas. "Līdz ar to ir gūts politiskais atbalsts valstu un valdību vadītāju līmenī," sacīja premjerministrs, bilstot, ka gaisotne bijusi pozitīva, saņemti gan apsveikumi, gan aplausi. "Nekādi jautājumi vai diskusijas nerosījās."

Kā ziņoja portāls Mixnews.lv, piektdien ES Padomes sanāksmes otrajā dienā bloka valstu un valdību vadītāji pauda atbalstu Latvijas dalībai eirozonā. Šis ir priekšpēdējais solis, lai Latvija 2014.gada 1.janvārī kļūtu par 18.eirozonas dalībvalsti.

Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās bankas 5.jūnijā publicētie konverģences ziņojumi bija Latvijai pozitīvi, apliecinot, ka valsts izpilda visus kritērijus, lai ieviestu eiro. Tagad Briselē Latvija saņēmusi ES augstākā politiskā līmeņa atbalstu eiro ieviešanai. No 1.jūlija līdz 4.jūlijam Strasbūrā Eiropas Parlamenta plenārsesijā tiks apstiprināta rezolūcija par eiro ieviešanu Latvijā.

Punktu Latvijas ceļam uz eirozonu 9.jūlijā Briselē pieliks ES finanšu ministru padome, pieņemot formālu lēmumu par eiro ieviešanu mūsu valstī 2014.gada janvārī.


Написать комментарий