Ievēlētais Daugavpils domē deputāts B.Ivanovs iespējams bija VDK darbinieks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ģenerālajam prokuroram ir iesniegts iesniegums par krimināllietas ierosināšanu, jo bija fiksēts likuma „Par vēlēšanām” noteikumu pārkāpums.

Iesniedzēji Mečislavs Truskovskis („Mūsu partija”) un Žanna Kulakova („Reformu partija”) pieprasa pārbaudīt informāciju par Daugavpils pilsētas domes deputāta Borisa Ivanova (Latgales partija) dalību VDK: faktu par to, ka B.Ivanovs bija VDK darbinieks apliecina vairāki cilvēki, šo personu vārdi ir norādīti iesniegumā.

Iesniegumā ir teikts, ka no 1980.-1990.gadam B.Ivanovs bija VDK aprindās, VDK kapteiņa rangā, šo informāciju deputātu kandidāts noslēpa no CVK, kad iesniedza nepieciešamos dokumentus.

„Latvijas radio” 28.jūnijā paziņoja, ka Latgales partijas deputāts B.Ivanovs pirmo reizi kandidēja pašvaldības vēlēšanās, nesen B.Ivanovs naturalizējās. Pats deputāts noliedz šo informāciju un atzīmē, ka veiktās pārbaudes nedeva nekādu informācijas apstiprinājumu.

Savukārt, Latgales partijas līderis Jānis Lāčplēsis, uzstājoties radio, atzīmēja, ka baumas par to, ka B.Ivanovs strādāja VDK bija, taču oficiālā apstiprinājuma tam nav bijis.

Atzīmēsim to, ka saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvo bāzi vēlēšanās nevar kandidēt tās personas, kuras strādāja izlūkdienestos, visi kandidātu saraksti tiek pārbaudīti, kad tie tiek iesniegti CVK.

Noteikt to vai B.Ivanovs bija VDK darbinieks var tikai tiesa. Portālam Gorod.lv Daugavpils CVK priekšsēdētājs Raimonds Tukišs pastāstīja, ja tiesa atzīs, ka viens no ievēlētajiem deputātiem bija VDK darbinieks, tad tiesa vēlēšanu rezultātus var atcelt.


Написать комментарий