Instagram ievieš reklāmas; Twitter iesniedz dokumentus biržu regulatoram

foto: appleinsider.ru
foto: appleinsider.ru

Mikroemuāru vietne Twitter iesniegusi dokumentus Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Vērtspapīru un biržas uzraudzības komisijai, apstiprinot baumas par uzņēmuma ieceri kļūt par publiski kotētu akciju sabiedrību.

Tikmēr fotoattēlu koplietošanas vietne Instagram paziņojusi, ka tās jaunumu plūsmā (news feed – angļu val.) tiks izvietotas uzņēmuma gaumei atbilstošas reklāmas.

Kopš aprīļa, kad Facebook iegādājās Instagram par vienu miljardu ASV dolāru (520 miljoniem latu), fotogrāfiju koplietošanas un apstrādes pakalpojuma lietotāju skaits ir pieaudzis no 30 līdz 150 miljoniem.

Kā vērtē Bloomberg, ar reklāmām finansēta biznesa modeļa ieviešana uzņēmumam jau kādu laiku bijusi neizbēgama izvēle. Instagram nesenais lēmums esošajiem pakalpojumiem pievienot video koplietošanas iespēju ir ne tikai solis uzņēmuma turpmākās attīstības virzienā, bet arī iespēja gūt ienākumus no video reklāmu izvietošanas, kas ir ienesīgākas nekā statiskās reklāmas.

Tomēr Instagram sola pielikt pūles, lai tīmekļa vietnē nevarētu reklamēties visi un reklāmas materiāli būtu tikpat gaumīgi un radoši kā dažkārt modes žurnālos izvietotie.

Savukārt par Twitter gaidāmo startu akciju tirgū precīzu ziņu nav, vien zināms, ka ietekmīgā uzņēmuma akcijas, visticamāk, nonāks ASV biržā NASDAQ, kas vērtspapīrus elektroniski tirgo visā pasaulē.


Написать комментарий