Kaspersky Lab eksperti ir identificējuši vīrusu, kas izplatās Latvijā

foto: phys.org
foto: phys.org

Jau kopš oktobra sākuma Latvijas teritorijā aktīvi izplatās vīruss, kura mērķis ir zagt lietotāju personisko informāciju un piekļuves datus internetbankām, liecina plašsaziņas līdzekļos izskanējušās ziņas.

Kaspersky Lab eksperti ir izanalizējuši kaitīgo programmu un secinājuši, ka šis vīruss ir pazīstams banku Trojas zirgs. Zeus jeb Trojan-Spy.Win32.Zbot.avpj (ZeuS/ZBot versija 2.0.7.0),kas ielādēja konfigurācijas datni no URL hxxp://lux.lv/autoskola/css/css.bin.

Eksperti atzīmē, ka pašlaik konfigurācijas datnes šajā adresē nav. Savukārt līdzīgi ZeuS paraugi (kas saistīti ar šo konfigurācijas datni) sāka parādīties oktobra pirmajās dienās.

«ZBot/ZeuS saimes kaitīgās programmas ir visizplatītākais un vispazīstamākais banku Trojas zirgs, kas no savas klases visvairāk apdraud plašu lietotāju loku, visā novērošanas laikā šai saimei ir uzkrāts milzīgs daudzums kritēriju, pēc kuriem šādas programmas tiek atzītas par kaitīgām. Runājot par ļaunprogrammatūru straujo pārveidošanos, šī problēma ir parādījusies jau ļoti sen un jau daudzus gadus tā tiek sekmīgi risināta,» situāciju komentēja Kaspersky Lab antivīrusu eksperts Dmitrijs Tarakanovs.

Viņš norāda, ka modernie antivīrusu risinājumi nepaļaujas tikai uz parakstu, statisko atklāšanas metodi. Pašlaik lielāks uzsvars tiek likts tieši uz programmas ļaunprātīgās aktivitātes, tās veikto darbību atklāšanu, atzīmē eksperts, piebilstot, ka uzņēmuma aizsardzības risinājumi strādā pie tā, lai atklātu šo ļaunprogrammatūru, kas tiek izplatīta Latvijā.


Написать комментарий