Krievijā ir izstrādāta pretvēža vakcīna 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

To var sākt lietot jau pēc pusgada, ja parādīsies finansējums. Atklājumu veica Novosibirskas zinātnieki.

Novosibirskā izstrādāja pretvēža vakcīnu, kura pagarina slimnieka dzīves ilgumu divas reizes. Atklājumu veica Klīniskās imunoloģijas zinātniski pētnieciskā institūta zinātnieki.

Kā pastāstīja Business FM institūta padomes priekšsēdētājs, medicīnas zinātņu doktors Vladimirs Kozlovs, vakcīna ir veiksmīgi izgājusi pirmo izmēģinājumu etapu. Patlaban zinātnieki meklē finansējumu, lai turpinātu pētījumus. Ja parādīsies nauda, vakscīnu varēs sākt lietot jau pēc pusgada, – ziņo bfm.ru.

Vladimirs Kozlovs, izstrādātājs: „Vakcīna ir gatava, mēs esam gatavi sākt klīniskos izmēģinājumus. Tā strādā pietiekami labi. Bet par turpmāko – meklējam naudu. Ir nepieciešami vismaz desmit miljoni šo šūnu tiražēšanas metožu izstrādei. Pagaidām naudu nevaru atrast”.

Pētījuma gaitā vakcīnu izmēģināja uz trim vēža veidiem. Patlaban to testē plaušu vēzim. Pagaidām vakcīna tiek ievadīta slimniekiem pēc audzēja šūnu izoperēšanas trešās un ceturtās stadijas slimniekiem.

To izmanto pret vairākiem onkoloģisko saslimšanu veidiem – zarnu, krūts dziedzeru un prostatas vēzi. Zāles darbojas pēc šūnu terapijas principa. To ražošanai no pacienta organisma tiek paņemtas tā saucamās dendrītu šūnas, kurās ievada audzēja šūnu antivielas, un šo vielu ievada slimniekam.

Tomēr tikai ar vakcīnas palīdzību izārstēt ļaundabīgu audzēju nav iespējams, ar slimību nāksies cīnīties kompleksi, tai skaitā būs jāizmanto ķīmijas terapija un apstarošana.

Nākamais vakcīnas pētījumu etaps ir tās izmantošana agrīnās onkoloģisko saslimšanu stadijās.


Написать комментарий

Virsrakstā ir kļūda.