Tehnoloģiju apskatnieki sajūsmā par jauno iPad Air

foto: gigaom.com
foto: gigaom.com

Tehnoloģiju kompānija Apple nav no jauna izgudrojusi riteni, laižot klajā iPad Air, tomēr planšetdators ir jūtams uzlabojums starp konkurentu produktiem, atzinuši tehnoloģiju apskatnieki.

Apple savus jaunos produktus izvērtēšanai piešķir tikai atlasītu tehnoloģiju mediju pārstāvjiem, tādējādi nav pieejams plašs ierīces apskatu klāsts. Tomēr tie tehnoloģiju speciālisti, kas Apple iPad Air turējuši savās rokās, norāda uz dažādiem ierīces uzlabojumiem.

Wall Street Journal tehnoloģiju apskatnieks Volts Mosbergs norādījis, ka Apple iPad Air ir līdz šim labākais planšetdators, kuru viņam nācies redzēt. «Tas nav tikai tāpēc, ka tas ir padarīts tievāks un dizaina ziņā vienkāršāks, bet arī tāpēc, ka Apple piedāvā vairāk nekā 475 tūkstošus lietojumprogrammu, kas piemērotas planšetdatoriem. Tas ir daudz vairāk nekā piedāvā citi ražotāji,» raksta V. Mosbergs. Eksperts arī atzīmējis iPad Air baterijas darbības ilgumu, kas spējot darbināt ierīci vairāk nekā 12 stundas.

Laikraksts New York Times savā apskatā tikmēr izceļ planšetdatorā iebūvētās divas antenas, kas ļauj tam labāk uztvert Wi-Fi signālu, nekā iepriekšējām iPadsērijas ierīcēm. Vienlaikus tiek norādīts uz salīdzinoši augsto ierīces cenu. Sajūsmu par jaunāko Apple ierīci pauž interneta portāla Yahoo! tehnoloģiju vietne, kurā norādīts, ka «[iPad Air] ir fantastisks lēciens nākotnē, ja jūs pārejat no vecākas versijas vai arī jums līdz šim nekad nav piederējis planšetdators».

Tehnoloģiju medijs TechCrunch tikmēr norāda, ka iPad Air ir ne tikai fiziski viegla un eleganta ierīce, bet arī smagsvara cīnītājs, kad runa ir par veiktspēju. Planšetdatoras labus darbības rezultātus uzrādījis gan specializētajos testos, gan arī ikdienas darba režīmā.

Cits tehnoloģiju medijs – Engadget – atzīst, ka pastāv zināmas animāciju problēmas, kas saistītas ar iOS 7 operētājsistēmu, bet kopumā planšetdators darbojas bez īpašas aizķeršanās. Lietojumprogrammas strādā ātrāk nekā iepriekš, tomēr veiktspējas uzlabojumus izbadīt varot tikai tad, kad lietotājs veic tādu darbu, kas kārtīgi noslogo ierīces procesoru.

Db.lv jau vēstīja, ka kompānija Apple 22. oktobrī nāca klajā ar vairākiem jaunumiem, ieskaitot planšetdatoru iPad Air, uzlabotuiPad Mini, nākamās paaudzes MacBook Pro klēpjdatoriem un Mac Pro galda datoriem. iPad Air būs pieejams četrās krāsās - sudraba, baltā, pelēkā un melnā. Planšetdators iPad Air aprīkots ar 9,7 collu Retina ekrānu, A7 procesoru un piecu megapikseļu aizmugurējo kameru. Ierīces cena sākas no 499 ASV dolāriem par 16 GB modeli. Jaunā iPad piegādes sāksies no šā gada 1. novembra. Arī jaunākais iPad Mini aprīkots ar A7 procesoru un Retina ekrānu. Šīs ierīces cena sāksies no 399 ASV dolāriem par 16 GB versiju.


Написать комментарий