Vācijas bezdarbnieku skaits nedaudz pieaudzis

foto: ru.euronews.com
foto: ru.euronews.com

Oktobrī jau trešo mēnesi pēc kārtas palielinājies Vācijas bezdarbnieku skaits, tādējādi signalizējot par Eiropas lielākās ekonomikas izaugsmes bremzēšanos, raksta Bloomberg.

Bezdarbnieku skaits pieauga par 2000 līdz 2,97 miljoniem, tādējādi bezdarba līmenis saglabājās 6,9% apmērā. Iepriekšējā mēnesī bezdarbnieku skaits pieauga par 24 tūkstošiem.

Vācijas ekonomika, kas otrajā ceturksnī palīdzēja eirozonas ekonomikai tikt ārā no recesijas, visdrīzāk, trešajā ceturksnī ir piedzīvojusi lēnāku kāpumu, paredz Vācijas Centrālā banka Bundesbank.

Tiek prognozēts, ka IKP trešajā ceturksnī visdrīzāk ir audzis par 0,4%, salīdzinot ar 0,7% kāpumu iepriekšējā ceturksnī. Šogad kopumā ekonomika augs par 0,5%, bet nākamgad – par 1,8%, lēš Bloomberg aptaujātie eksperti. Savukārt Vācijas Centrālā banka paredz attiecīgi 0,3% un 1,5% pieaugumu.

Arī uzņēmumu ekonomikas nākotnes vērtējums oktobrī saruka pirmo reizi sešu mēnešu laikā, valdot bažām par ekonomikas atveseļošanos eirozonā, kas ir lielākais Vācijas tirdzniecības partneris.


Написать комментарий