Pirmizrādi piedzīvos ar VARAM atbalstu tapusī filma «Ar Latgali sirdī"

foto: Latgales plānošanas reģions
foto: Latgales plānošanas reģions

“Latvijas sākums ir Latgale. Tieši sākums, nevis nostūris, nomale vai beigas. Caur Daugavu, kas ietek Piedrujā, sākas mūsu valsts.

Latgale ir spoža zvaigzne Latvijas novadu zvaigznājā, bezgala skaista un sirsnīga,” tā par Latgali un tās cilvēkiem saka ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstu tapušās filmas “Ar Latgali sirdī” autori un varoņi, ziņo Latgales plānošanas reģions.

Sadarbībā ar “Skuba films” un Latgales plānošanas reģionu tapušā filma kā dāvana valsts svētkos tiks pasniegta latgaliešiem un visai Latvijai.

Pirmizrāde gaidāma 17. novembrī plkst. 13:00 Rēzeknē, Austrumlatvijas koncertzālē “Gors”. Ikviens interesents ir aicināts uz filmas pirmizrādi, ieeja pasākumā būs bez maksas. Pasākuma laikā uzņēmīgi latgalieši tiks apbalvoti ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas goda rakstiem.

Piedzīvojumā pa Latgali filmas skatītājus vedīs rīdzinieks Dīvs Reiznieks un rēzekniete Sandra Stare, aicinot iepazīt Režisora Jāņa Streiča dzimto pusi un gūt iedvesmu no ļaudīm, kas atgriezušies Latgalē.

“Tas, kā skatāmies uz Latgali, tās iespējām un kā šīs iespējas izmantojam ir atkarīgs no mums pašiem,”  saka uzņēmīgie latgalieši, kuri stāsta par savu reģionu un ar piemēriem demonstrē, ka plāns “Iespēju Latgale”  nav tikai kārtējais tukšais dokuments.

Filma “Ar Latgali sirdī”  ir tapusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iniciētā rīcības plāna “Iespēju Latgale” ietvaros.

Kopumā plānā iekļauti pasākumi 2012.–2013.gadam, kas paredz iedzīvotāju izglītības līmeņa un kvalifikācijas uzlabošanu, kā arī atbalsta pasākumus vietējiem un topošajiem Latgales uzņēmējiem.

Pasākuma laikā no pulksten 12.00 līdz 16.00 Austumlatgales koncertzālē „Gors” pirmajā stāvā darbosies Latgales tematisko ciemu ceļojošais tirgus, kurā filmas pirmizrādes apmeklētāji un Rēzeknes pilsētas iedzīvotāji varēs iegādāties amatnieku izstrādājumus un Latgalē ražotus gardumus.



Написать комментарий