Google, Microsoft, Yahoo un citi smagsvari prasa ierobežot spiegošanu

foto: home-os.ru
foto: home-os.ru

Astoņi ietekmīgi interneta uzņēmumi apvienojušies, lai uzsāktu kampaņu ar mērķi ieviest noteikumus, cik lielā mērā valdības drīkst vākt lietotāju datus, vēsta NBC News Technology.

Jāatgādina, ka jautājums par privātumu kļuvis sevišķi aktuāls klajā nākot informācijai par to, ka ASV drošības aģentūra (National Security Agency, NSA) lielos apjomos ievāc datus gan no cilvēku mobilajiem tālruņiem, gan internetā.

Aicinot ieviest reformas un noteikt ierobežojumus, tam cik lielā mērā valdība drīkst ievākt datus par cilvēkiem, vēstules ASV prezidentam Barakam Obamam un Kongresam nosūtījušas tādas kompānijas kā Google Inc, Microsoft Corp, Apple Inc, Facebook Inc, Twitter, LinkedIn Corp, Yahoo Inc unAOL Inc.

Dokumentus, ko nopludinājis bijušais ASV drošības aģentūras darbinieks Edvards Snoudens (Edward Snowden) liecina, ka NSA, iespējams, vākusi datus no tādām kompānijām kā Microsoft, Google un Yahoo.

Vēstulē prezidentam un Kongresam minēts – kompānijas uzskata, ka valstu valdībām ir jāaizsargā to pilsoņu drošība, taču, lai to paveiktu, ir jāveic reformas pašreiz spēkā esošajos likumos un normās.

Jau ziņots, ka iepriekš Microsoft paziņojusi, ka ieviesīs spēcīgāku aizsardzību saviem produktiem, lai aizsagātu savu klientu privātumu.

Spiegošanas skandāls aizsākās pēc tam, kad informāciju par NSA darba metodēm medjiiem atklāja aģentūras bijušais darbinieks Edvards Snoudens, kurš pašlaik radis parvērumu Krievijā.


Написать комментарий