Daugavpilī 2013. gada budžeta izdevumi ir rekordlieli pēdējo gadu laikā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tieši piecas minūtes bija nepieciešamas Daugavpils domes deputātiem, lai 19. decembra ārkārtas sēdē bez jautājumiem apstiprinātu šogad pēdējos pilsētas budžeta labojumus. 

Tā rezultātā šogad kopējā budžeta ienākumi tika apstiprināti 58 245 235 latu apmērā, bet izdevumi – 72 825 670 latu apmērā.

Kā labojumu apstiprināšanas gaitā atzīmēja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, domājams, ka šī gada budžets ir viens no pēdējiem budžetiem ar tik lieliem skaitļiem, jo transfēru 25 milj. latu apmērā, kā tas bija 2013. gadā, tuvākajos gados nebūs. Kā atzīmēja mērs, kopumā gads pilsētai bija produktīvs, jo kopējie budžeta izdevumi sastādīja 72 milj. latu.

„Protams, ka ne viss plānotais izdevās. Gribētos lielāku tramvaju infrastruktūras projekta pasākumu izpildi. Šis projekts turpināsies, tomēr tika plānots lielāks tā realizācijas apjoms. Gribētos arī vairāk paspēt paveikt A13 ielas rekonstrukcijas projektā. Šie vērienīgie projekti bija saistīti ar zināmām pilsētnieku neērtībām, tos centās virzīt pēc iespējas ātrāk, tādēļ daudz ir paveikts, bet vēl ir daudz darāmā”, – pastāstīja mērs.

Tā kā patlaban noslēdzas Eiropas fondu apgūšanas plānošanas periods, tad nākamgad Daugavpilij nebūs šādas transfēru summas Eiropas projektu realizācijai: daži projekti turpināsies, būs arī jauni, bet ar mazāku apjomu, – paziņoja J. Lāčplēsis.

„Kamēr 2015. gadā nesāks strādāt MK noteikumi, Eiropas naudas apgūšanas iespējas būs ierobežotas, tādēļ meklēsim citus finansējuma avotus. Tuvākajos divos gados būs jābalstās uz pašu līdzekļiem.

Tomēr jāatzīmē, ka nākamajā gadā tiks realizēti projekti, kuru finansējums neiet caur pilsētas budžetu, bet kuri kopumā palīdzēs saglabāt investīcijas pilsētā un tās infrastruktūrā 2014. gadā tādā pašā līmenī. Runa ir par divu profesionālo skolu rekonstrukciju un DU laboratoriju korpusa būvniecību. Esmu pārliecināts, ka šo projektu realizācija turpināsies arī 2015. gadā. Tādējādi no pilsētas būvniecības sektora redzes viedokļa īpašām problēmām nav jārodas. Bet skatīsimies pēc virzieniem, uz kuriem nepieciešamības mērā būs jānovirza pašvaldības finansējums”, – noslēdza mērs.

Atzīmēsim, ka gada sākumā pašvaldības 2013. gada budžeta kopējie ienākumi tika apstiprināti

51 590 574 latu apmērā, bet izdevumi – 63 025 359 latu apmērā. Tādējādi gada laikā pilsētas budžeta ienākumu daļa pieauga par 6,6 milj. latu, bet izdevumu – par 9,8 milj. latu.

Tāpat jāatzīmē, ka 2012. gada budžeta ienākumi tika apstiprināti 48 616 780 latu apmērā, bet izdevumi – 63 133 244 latu apmērā. 


Написать комментарий