Mediķi: tomāti samazina krūts vēža risku 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Amerikāņu zinātnieki noskaidroja, ka tomāti samazina krūts vēža risku.

Eksperimentā piedalījās 70 sievietes, kurām ir sākusies menopauze, un zinātnieki konstatēja, ka tomātu ikdienas lietošana uzturā pat vecu cilvēku organismā palīdz izstrādāt vielas, kuras cīnās ar vēzi, ziņo „Российская газета”.

Izanalizējot eksperimentā piedalījušos cilvēku organisma reakciju, zinātnieki konstatēja, ka tomāti palielina ražošanas hormona adiponektīna daudzumu, vēsta portāls alternews.com. Tas ir spēcīgs antioksidants, kas palīdz sieviešu organismam iznīcināt krūts vēža šūnas. Tāpat tas regulē tauku daudzumu organismā un novērš aptaukošanos, kuru uzskata par vienu no vēža attīstības iemesliem.

Dietologi iesaka lietot arī daudz piena produktu, jo piens onkoloģisko slimību risku samazina par 60%. 


Написать комментарий

1. Kas ir ražošanas hormons? Kā ražošanas? Īpaši, ja ņem vērā, ka hormoni "tikai" aktivē reakciju kaskādes.
2. Adiponektīns necīnās ar aptaukošanos. Jā, tas "liek" muskuļiem pastiprināti dedzināt taukus, taču tikai normāla barojuma cilvēkiem: resnajiem un anorektiķiem nav nekāda iemesla cerēt uz brīnumiem.
3. Pētījums, kurā piedalās tikai 70 sievietes "labākajā" gadījumā ir tomātu reklāma. Īpaši tāpēc, ka sievietes novēroja tikai 20 nedēļas.
4. Krūts vēža risku ļoti lielā mērā nosaka iedzimtība - ir atrasti daudzi gēni, kas to veicina, bet noteikti atradīs vēl. Un, tā kā neviens pētītājs nav pārbaudījis, vai sievietēm nav zināmo gēnu mutācijas, tad runāt par riska mazināšanu ir nevietā, jo neviens nezina, kāds ir šo sieviešu risks.
5. Adiponektīna struktūra ir līdzīga tumoru nekrozes faktora alfa struktūrai, tāpēc tas piesaistās tumora nekrozes faktora receptoriem, bet šis faktors audzējus nevis veicina, bet noārda....
6. Tomāts satur daudz vielu, tāpēc nav nekāda iemesla būt pārliecinātam, ka neviena no tām vēzi neveicina.

Fakti par to, ka nav zināms konkrēta cilvēka risks, un pētījumu metodika ir štruntīga, attiecas arī uz pienu.

Написать комментарий